Patru efecte uimitoare ale renunțării la brânză. Există beneficiii nenumărate asupra sănătății

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat mai multe beneficii pe care le poți obține dacă renunți la consumul de brânză.

Dacă nu vă puteți sătura de brânză, nu sunteți singurii. De fapt, se poate spune că SUA este o națiune de iubitori de brânză. Potrivit statisticilor, americanii au consumat un număr impresionant de 5,3 miliarde de kilograme de brânză în 2021. Are sens când te gândești la asta: brânza vine topită pe burgeri, presărată pe pizza, pusă pe planșele de mezeluri - brânza este un ingredient integral în atât de multe dintre alimentele noastre preferate. Și, deși aceasta poate fi o parte sănătoasă a unei diete echilibrate, ca orice altceva, moderația este cheia, iar consumul excesiv poate avea și efecte adverse, potrivit EatThis.

În primul rând, multe varietăți de brânză sunt pline de calorii și pot avea un conținut ridicat de grăsimi și sodiu, ceea ce, potrivit cercetărilor, poate duce la diabet de tip 2, insuficiență cardiacă, boli coronariene, hipertensiune și accident vascular cerebral, printre alte afecțiuni. 

Iată care sunt avantajele sau efectele adverse pe care le va simți corpul tău, când renunți la brânză:

1. Tonusul și textura pielii se pot îmbunătăți

Reducerea aportului global de lactate - inclusiv brânza - poate avea un efect pozitiv asupra tonusului și texturii pielii. Cercetările arată că produsele lactate sunt legate de producția excesivă de ulei, ceea ce poate crește apariția unor imperfecțiuni inestetice pe ten.

"Studiile arată că lactatele pot crește nivelul de insulină, ceea ce crește producția de hormoni care produc sebum (o secreție uleioasă), ceea ce poate influența acneea", spun specialiștii.

 

2. Este posibil să te simți mai puțin balonat

Dacă ești o persoană care se luptă cu probleme digestive și se confruntă cu balonări frecvente, atunci eliminarea sau limitarea brânzei și a produselor lactate poate ajuta la inversarea acestei situații.

"Pentru mulți, lactatele pot provoca dureri de stomac și balonare, fie din cauza lipsei de enzime adecvate pentru a descompune zahărul din lapte, fie din cauza unei alergii reale", spun specialiștii.

Dacă brânzeturile cu mult lactoză tind să vă deranjeze stomacul, luați în considerare opțiunea pentru brânzeturi fără lapte.

 

3. Este posibil să ai mai puține dureri de cap și migrene

Dacă ești o persoană care are frecvent migrene, o dietă bogată în brânză și lactate poate fi vinovată. Unele brânzeturi au un conținut ridicat de tiramină, un aminoacid care apare în mod natural în plante și produse de origine animală și care a fost istoric legat de declanșarea migrenelor și a durerilor de cap. Brânzeturile care au un conținut ridicat de tiramină includ brânza cheddar maturată, brânza elvețiană, brânza parmezan, brânzeturile albastre (cum ar fi Gorgonzola) și Camembert.

 

4. Poți reduce colesterolul și riscul de boli de inimă

Un alt efect secundar pozitiv al renunțării la brânză este acela că dacă mănânci mai puțin din acest produs lactat te poate ajuta să îți gestionezi colesterolul, scăzând în același timp riscul de a suferi de alte complicații cardiovasculare.

"Brânza este un aliment bogat în grăsimi saturate, care contribuie la bolile de inimă în primul rând prin creșterea nivelului de colesterol. S-a demonstrat că grăsimile saturate cresc colesterolul rău sau lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), deoarece declanșează ficatul să producă mai mult colesterol.", spun specialiștii.

"Nivelurile ridicate de colesterol LDL duc la acumularea de depozite de grăsime în artere, un factor de risc pentru boli de inimă și accident vascular cerebral", adaugă ei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel