Participă sau nu România la Eurovision 2024? Declarație TVR: „Toate opţiunile rămân deschise”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ eurovision
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ eurovision

TVR ne-a oferit un răspuns, în urma zvonurilor legate de neparticiparea României la Eurovision 2024.

După ce am cerut opinia fostului concurent de la Eurovision, Mihai Trăistariu, am solicitat un răspuns oficial și din partea TVR. În ultimele zile, în spațiul public au început să circule mai multe zvonuri legate despre neparticiparea României la Eurovision 2024. Opinia publică a apreciat această situație ca pe o știre oficială, cu toate că instituțiile statului nu au confirmat acest zvon.

Mai mult decât atât, aceste zvonuri ar spune că nu ar există buget, sau că România nu ar mai dori să participe din cauza rezultatului dezastruos din cadrul ediției trecute: „La noi nu a început nimic și se zvonește că nu se mai ține nimic din cauza rezultatului prost de anul trecut, când România a luat zero puncte. Și atunci, după zero puncte, au fost dezamăgiți de tot”, a fost declarația lui Mihai Trăistariu, pentru Spectacola.

Vezi și: Mihai Trăistariu, declarație privind neparticiparea României la Eurovision 2024: „Să nu anunțe cu o lună înainte, că așa mai fac ei”

Cu toate acestea, mai mulți internauți  consideră că perioada înscrierilor s-a terminat pe 15 septembrie, perioadă în care TVR a spus că „încă se gândește”. 

Potrivit esctoday, perioada la care fac referire internauții, de 25 august-15 septembrie, ar fi perioada oficială de înscriere a țărilor, pe când România, potrivit acestora, poate da un răspuns și ulterior acestui interval: „Radiodifuzorii nu sunt obligați să își confirme public decizia în această perioadă. Termenul limită pentru care radiodifuzorii își pot retrage cererile fără penalizare a fost stabilit miercuri, 11 octombrie 2023.”, conform sursei menționate.

Ce a spus TVR în contextul zvonurilor legate de neparticiparea României la Eurovision 2024

Dorind să aflăm opinia oficială a TVR, am luat legătura cu aceștia. Reprezentanții instituției sugerează că sunt în pline discuții cu organizatorii evenimentului, EBU (N.R. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune).

Vezi și: Pică participarea României la Eurovision 2024? SRTv: „Subiectul nu a fost discutat”

Fanii pot respira puțin liniștiți, având în vedere că, de la ultima declarație a TVR, de acum câteva săptămâni, nici măcar nu se pusese în discuție subiectul participării: „Subiectul participării la Eurovision 2024 nu a fost discutat la nivelul managementului SRTv, motiv pentru care, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens”, notează Libertatea.

Mai mult de atât, TVR ne-a spus, pe 22 septembrie 2023, că încă nu a luat o decizie finală, dar cel puțin este confirmat faptul că se poartă discuții cu organizatorii, adică cu cei de la EBU: „SRTv nu a luat o decizie finală referitor la participarea României la Eurovision Song Contest (ESC) 2024”

Pe lângă acest fapt, TVR ia în considerare toate opțiunile, prin urmare, nu ar fi total exclusă posibilitatea retragerii României de la Eurovision 2024. Potrivit lui Mihai Trăistariu, acesta nu crede că România ar refuza participarea, chiar dacă ar exista această posibilitate: „În acest moment, suntem în legatură cu organizatorii (EBU) şi toate opţiunile rămân deschise.”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel