Părintele Pimen Vlad, sfat pentru creștini: „Mai lăsați pregătirile alea pentru Paște. Mai este puțin timp până la Înviere, încercați să faceți asta”

Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad le-a oferit creștinilor câteva sfaturi esențiale cu privire la Sărbătoarea Învierii Domnului.

Ne mai despart doar câteva zile până la slujba de Înviere, care are o însemnătate extrem de profundă pentru toți creștinii. Astfel, în pragul Sărbătorilor Pascale, părintele Pimen Vlad vine cu câteva sfaturi extrem de importante pentru toți creștinii.

„Vineri seara este Prohodul, să vă duceți cu toții, să-l petreceți pe Mântuitor în rugăciune, în liniște, mai lăsați un pic pregătirile alea pentru Paște, Înviere. Sunt și ele bune cât timp aveți ce vă trebuie, dar nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri și alte lucruri. Încercați să fiți la biserică, să mergeți să cântați cu toată biserica, să vă hrăniți duhovnicește.”, a dezvăluit părintele Pimen Vlad, în cadrul unui videoclip realizat pe rețelele de socializare. 

Citește și: Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Părintele Pimen Vlad, sfat pentru creștini

Mai mult, preotul îi îndeamnă pe toți cei care nu au reușit să se spovedească până acum, să o facă în cele câteva zile care au mai rămas până la Înviere. Acest lucru este unul esențial, spune părintele Pimen Vlad, care mărturisește că doar în acest fel creștinii se vor putea bucura de adevărata însemnătate pe care o are această perioadă sfântă.

„Apoi, sâmbătă, se face Sfânta Liturghie, duceți-vă. După aceea vine Învierea, dar să vedem, putem să ne bucurăm de ea? Am făcut ce trebuie? Cum să ne bucurăm de ea, dacă nu ne-am ostenit puțin? Un pic de post, dacă nu ne-am spovedit, mai sunt 2-3 zile, care ați rămas și nu ați putut, duceți-vă, căutați puțin de timp, alergați, pentru că acum sunt și slujbe mai lungi. Nu rămâneți astfel încât să vă prindă Învierea nespovediți.”, a mai spus acesta.

Te-ar putea interesa și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

„Învierea este să te duci și să stai până la final”

Acesta are câteva sfaturi și pentru slujba de Înviere. Astfel, în timp ce mulți se duc la biserică în această seară sfântă doar pentru a lua lumina, după care pleacă, preotul spune că nu aceasta este, de fapt, adevărata esență.

„Nu vă dați seama ce însemnătate are spovedania. Mergeți și vă spovediți, ca să vă puteți bucura de Înviere și după aceea, la sfânta Înviere, mulți au obiceiul să se ducă acolo, la început, să ia Sfânta Lumină și gata. Învierea este să te duci și să stai până la final, să te împărtășești, abia atunci trăiești cu adevărat bucuria Învierii. Nu fugiți înainte, cum a fugit Iuda. Stați și bucurați-vă de Înviere. Mai este prea puțin timp, încercați să faceți ceva, ca să vă puteți bucura.”, a continuat acesta.

VEZI și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel