Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad a vorbit despre cel mai important fenomen din jurul acestor sărbători.

Lumina Învierii este mărturia clară în fiecare an a faptului că minunile există, chiar dacă puțini sunt cei care au privilegiul de a o vedea an de an cum se aprinde la Ierusalim. Cu toate acestea, deși mulți nu cred în acest lucru, Părintele Pimen Vlad povestește cum se aprinde mereu la Înviere flacăra la Mormântul Sfânt, dar și cum se vede pe cer, înainte de a li se oferi în dar oamenilor veniți acolo să vadă miracolul și să se roage. 

„Lumina Învierii, ce se întâmplă.. ne-a lăsat Dumnezeu ca în fiecare an să trăim o minune acolo, cum este de Înviere. Se adună toată lumea, se roagă, au povestit mulți care au văzut-o. Ori vine ca un fulger, ori ca niște globuri care cad acolo, este Sfântul Mormânt acoperit, dar luminile vin, intră acolo și deodată se aprinde, de acolo ia Patriarhul lumină și preiau toți de acolo. La mulți care sunt sus, pe la Golgota, li se aprind direct lumânările.”, a povestit părintele Pimen Vlad în cadrul unui podcast.

Citește și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Mărturii cu privire la Lumina Sfântă

În timp ce mulți se îndoiesc și astăzi cu privire la existența Luminii Sfinte de la Ierusalim, foarte mulți sunt și cei care au fost marturi de-a lungul timpului la acest fenomen, iar părintele Pimen Vlad a dezvăluit două povești de acest gen.

„Povestește chiar un stareț din Grecia că s-a dus la un moment dat cu un grup, erau vreo 30 de oameni și s-au urcat sus, pentru că aveau vedere. Cum stătea el acolo, a venit un om și-l întreabă de ce a venit. I-a zis că e aici pentru Sfânta Lumină. „Ce sfântă lumină, astea sunt minciuni, nu vine nicio Sfântă Lumină”. El a rămas așa.. și l-a întrebat cum poate spune asta și a început să se roage ca să vină Sfânta Lumină, la tot grupul său de 30 s-au aprins lumânările singure. Cu atâta bucurie s-a întors să-i spună celuilalt că a venit Lumina Sfântă, dar el dispăruse.”, a continuat preotul.

Citește și: Pâine de secară și grâu integral. Rețeta mănăstirească plină de antioxidanți, vitamine și fibre. O poți prepara pentru masa de Paște

Părintele Pimen Vlad, despre lumina de la Înviere

Părintele Pimen Vlad spune că a auzit de-a lungul timpului extrem de multe mărturii cu privire la modul în care Lumina Sfântă s-a arătat pentru oamenii care au crezut în ea și care s-au rugat fără întrerupere. 

„Sunt o grămadă de mărturii. Îmi mai spunea cineva o dată că veniseră dintr-o țară străină, însă nu-i mai lăsaseră să intre în cetate. Era cu mai mulți oameni, printre care și români, iar când au început să plângă și să se roage, s-a aprins la toți lumânarea, ei erau tocmai la poarta cetății. Ca să vedem câte minuni se fac în zilele noastre.”, a mai spus acesta.

Citește și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel