Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Data publicării:

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit mai multe detalii cu privire la tradițiile și obiceiurile din Săptămâna Mare. 

Există extrem de multe tradiții și obiceiuri cu privire la Săptămâna Mare, pe care oamenii le respectă anual, pentru considerentul că acestea vor aduce noroc, dar și sănătate tot anul. O astfel de zicală spune că nu ai voie să speli în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, pentru că acest lucru e un mare păcat. Pentru a pune capăt îndoielilor și pentru a le dezvălui oamenilor adevărul despre această mare curiozitate, Părintele Vasile Ioana a vorbit acum ceva timp despre asta.

Deci, după spusele preotului, în momentul în care te mai îndoiești cu privire la o astfel de tradiție pe care nu ar trebui să o încalci, cel mai bine este să consulți cărțile sfinte, unde, negru pe alb, ar trebui să fie scrise aceste lucruri. În caz contrar, poți desfășura în liniște toate activitățile dorite, inclusiv spălarea rufelor în Vinerea Mare.

„Se spune că în Vinerea Mare nu ai voie să speli. Ai voie și în Vinerea Mare, pentru că este o zi în care sigur că suferim pentru răstignirea Domnului, omul merge la prohod, iar femeile care au acest ritual nu au timp să spele, dar vinerea poți să speli fără niciun fel de problemă, nu există niciun temei care să ne interzică.”, spunea acum ceva timp preotul Vasile Ioana, în emisiunea Vorbește lumea, de pe Pro TV. 

Te-ar putea interesa și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Reguli de respectat pentru Săptămâna Patimilor

În continuare, Părintele Vasile Ioana a mai dezvăluit și alte câteva sfaturi extrem de importante pe care creștinii ar trebui să le pună în practică în această săptămână atât de importantă. Astfel, nu e esențial doar să postești, ci să ții chiar și post negru, spune acesta, care îi îndeamnă pe cei ce nu se pot abține zile îndelungate de la mâncare, să facă un efort și să nu deguste nimic până la apusul soarelui. Există, de asemenea, și un ingredient pe care trebuie să nu-l utilizeze în preparate, până în Prima zi de Paște.

„Haideți să pătimim cu El, astfel încât să ne bucurăm la Înviere cu El, să ne fie foame, să răbdăm puțin, cine poate și e sănătos să nu mănânce și bea nimic, până la apusul soarelui. Doar anafură și aghiazmă, atât. Mai mult, mâncare fără ulei toată săptămâna. Cunosc oameni care nu mănâncă câteva zile nimic, nu poate oricine asta.

Cine are putere și dragoste pentru Dumnezeu, să nu mănânce până seara nimic sau măcar până la 15:00. Domnul a fost răstignit la ora 12 și a stat pe cruce până la 15:00, să fim și noi în pătimire cu El. Să fie altfel săptămâna asa, fără relații trupești, fără ceartă, curățenie sufletească, cu spovedanie.”, a spus preotul Vasile Ioana în cadrul unei slujbe, î trecut.

Pe aceeși temă: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerciGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel