Părintele Pimen Vlad, cea mai puternică rugăciune. Trebuie să o rostești în fiecare zi: „Neîncetat, nu contează locul”

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a dezvăluit cât este de importantă rugăciunea în viața noastră.

Rugăciunea trebuie să facă constant parte din viața noastră, fie că mergem la slujbă, ori că suntem acasă, pe stradă sau la serviciu. Trebuie să-i mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu pentru că existăm, dar și pentru toate lucrurile frumoase sau lecțiile pe care ni le oferă, spune părintele Pimen Vlad. Așadar, există o regulă importantă când ne rugăm, dar și mai multe cuvinte pe care le putem spune, pentru a ne ține departe de necazuri și pentru a avea parte de sănătate atât noi, cât și cei dragi.

„Știți care e cea mai puternică rugăciune? Care pleacă din inimă. Tu dacă îi spui la un om ceva din inimă, el se cutremură, pentru că tu i-ai spus asta. Dacă din toată inima strigi la Dumnezeu, este un loc în Sfânta Scriptură la Moise, când Moise avea nevoie de Dumnezeu și el nu făcea nimic. Dumnezeu l-a întrebat „Moise, de ce strigi la mine?”, El îl vedea că strigă, dar nu făcea nimic. El striga din inimă, „Doamne, unde ești?”. Nu înseamnă că strigi cu voce tare, trebuie să plece de la inimă.”, a declarat părintele Pimen Vlad.

Citește și: Pr. Pimen Vlad: Degeaba avem toate bogățiile lumii dacă ne lipsește cel mai important lucru!

Rugăciunile pe care le poți rosti în fiecare zi

Așadar, nu sunt importante doar cuvintele pe care le rostești, ci este important cum faci asta, spune părintele Pinem Vlad. Chiar dacă sunt mulți cei care se roagă, puțini o fac cu gândul la Dumnezeu și implicați cu inima în acest proces. 

„Indiferent de care e rugăciunea, că ai spus „Tatăl Nostru”, „Doamne miluiește”, „Maica Domnului, ajută-mă”, „Doamne Hristoase, miluiește-mă”, să fie din inimă. Dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, stai și te gândești la afacere și tu citești rugăciune, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când tu nu te înțelegi? De asta rugăciunea cea mai puternică trebuie să plece din inimă și date la o parte grijile acestea. Când stau de vorbă cu Dumnezeu, stau de vorbă cu el.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Pr. Pimen Vlad, despre două minuni mai puțin cunoscute. Te vor cutremura

Ce spune despre oamenii din biserici, în zilele noastre

Mai mult, preotul și-a dorit să vorbească și despre cum se comportă oamenii în zilele noastre în biserici, unde extrem de multe persoane nu se mai concentrează pe cele sfinte, ci pe bârfe pe alte lucruri superficiale.

„Și astăzi, ce se întâmplă în biserică, te duci acolo, coboară Hristos pe pământ cu tot cerul și tu stai la bârfă cu vecinul la biserică, nici nu-l bagi în seamă pe Dumnezeu sau stai și îi judeci pe ceilalți cu privire la cum au venit îmbrăcați. Tot ce faci tu, de fapt, ajungi și îți aduni osândă, în loc să faci ceva care să-ți fie de folos. 

Neîncetat vă rugați, nu contează locul, nu există loc în care să nu poți să te rogi. Trebuie să-ți transformi viața într-o rugăciune.”, mai spune preotul.

VEZI și: Pr. Pimen Vlad, despre boala secolului. De unde pornește greșeala care ne distruge inima și creierul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel