Pr. Pimen Vlad, despre boala secolului. De unde pornește greșeala care ne distruge inima și creierul

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a explicat cum scăpăm de depresie și de ce părinții au un rol primordial în a-și educa și feri copiii de 'boala secolului'.

'Depresie nu exista înainte, omul nu avea depresie! Nu avea timp de așa ceva! Avea copii, avea animale, avea pământ, ce depresie să aibă? Seara cădea pe pernă, avea timp să se gândească la așa ceva, la depresie?! Pe vremea aceea, cine stătea închis în casă pentru a face depresie? La mine în sat erau sute de familii. Doar una singură nu avea o vacă. Acum, au rămas trei vaci într-un sat. Lumea spune că e greu de ținut, dar atunci toată lumea ținea, muncea. Adică, nu era acest stres după a agonisi mult, de a avea mult.', a zis părintele Pimen Vlad.

'Tehnologiile acestea de socializare te izolează aproape întotdeauna, dacă vezi niște tineri că s-au întâlnit în parc și toți stau pe telefon și își trimit mesaje unul altuia. Ei nu își vorbesc, nu se uită în ochi, nu se bucură, nu glumesc.' a subliniat părintele Pimen Vlad.

Citește și - ''Mașină, vilă și concediu în Dubai, dar tot nefericit''. Pr Pimen Vlad: Secretul fericirii în câțiva pași simpli. Cum îți vei schimba radical viața

'La mine, la casa părintească, frații mei au copii. Când mă duc acolo poți vedea câte 20 de copii, la poartă, veniți și din alte sate, dar se joacă fotbal ș.a.m.d. Nimeni nu stă pe telefon! Anul trecut am jucat fotbal cu ei. Nu puteam alerga mult, stăteam în apărare, dar nu mai trecea nicio minge. Mă bucuram că ei încă se joacă și foarte organizați erau. Dacă striga unul că trece o mașină pe acolo, imediat, ca la comandă, luau mingea și se retrăgeau la marginea drumului și se puneau jos. Totul frumos, organizat, la fel și când merg cu bicicletele.', a spus părintele Pimen Vlad.

'Din păcate, noi nu mai trăim pentru noi. Și greșeala asta pornește de la părinți pentru că tata sau mama stă toată ziua pe telefon și ei îi spun la copil să nu stea, dar el îi vede pe ei că fac lucrul acesta. E ca și cum tu ești cu trabucul în mână și îi spui copilului să nu fumeze că își face rău. Prin urmare, ce exemplu îi dai? Copilul, în primii 7 ani de acasă, el este ca o sugativă! Tot ce vede la părinți face sau le ia pe toate, precum certuri, scandaluri, lucruri urâte. Chiar de nu spune nimic copilul le ia pe toate și le asumă.', a mai spus părintele Pimen Vlad.

Video

Citește și - Pr. Pimen Vlad, despre o icoană făcătoare de minuni: „Au văzut icoana în aer la poarta mănăstirii, neținută de nimeni”. Ați apucat să o vedeți? 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel