Părintele Constantin Necula: „Săptămâna Mare nu este un spectacol”

Data publicării:
Sursa foto: Constantin Necula, captură YouTube, „40 de întrebări”, cu Denise Rifai
Descriere foto: Sursa foto: Constantin Necula, captură YouTube, „40 de întrebări”, cu Denise Rifai

„Corespondență din Ierusalim” este titlul serialului-călatorie prin cea mai mare și mai grea dintre săptămânile anului, publicat de Doxologia.

Iată ce spune Părintele Necula:

"În această săptămână, prăznuim rana de omenie care ne caracterizează. Este ca astăzi. Pe de-o parte, ne bucurăm de oamenii care sunt în vogă, iar pe de altă parte, când îi prindem cu spatele la zid, îi executăm. Să ne amintim de celebra replică: Răstignește-l! Răstignește-l.

Vom petrece această săptămână în taina și binecuvântarea aducerii aminte a patimilor Mântuitorului Hristos, din această nevoie de a ne întoarce către Evanghelie. Este nevoie, fără îndoială, să ascultăm cântărea Bisericii, să participăm la viața Bisericii, dar în aceeași vreme, să știm tot timpul că Biserica nu face referință la textele sale atunci când vorbește despre patima Mântuitorului. Ci, de fiecare dată, face referință la cuvintele Scripturii.

Vreau să va aduc aminte că trăim ecoul unor zile importante. Vorbim și despre Denii. (...) Dar trebuie să precizăm că Săptămâna Patimilor nu este un spectacol. Este cea mai de preț dintre îndeplinirile plecării noastre în aria de lucrare a domnului Hristos. Suntem chemați să ținem partea smochinului cel roditor, care este Maica Domnului.”

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel