Parfumul, nociv pentru păr. Cum îți poți îmbunătăți mirosul podoabei capilare

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Parfumul este nociv atunci când este pulverizat pe păr.

Parfumul distruge firul de păr. Iată de ce nu ar trebui să te dai cu parfum pe par și ce ar trebui să faci, în schimb. Nu toate parfumurile sunt create egal, iar părul tău merită o îngrijire tandră şi iubitoare.

Parfumul, nociv pentru păr

Din punct de vedere tehnic, nu este cel mai rău lucru pe care îl poți face părului tău. Dar, de asemenea, nu este nici cel mai bun. Parfumul are potențialul de a-ți deteriora părul. Luați în considerare ce ingrediente sunt în interiorul parfumului. Cele mai multe parfumuri și spray-uri corporale sunt produse cu alcooli duri, cum ar fi alcoolul etilic, și parfumuri sintetice grele.

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), alcoolul etilic poate avea un efect de uscare asupra pielii și părului. Din acest motiv, mulți producători de cosmetice aleg să folosească alți alcooli în formulele lor. Uscăciunea netratată poate provoca daune pe termen lung, cum ar fi ruperea, vârfuri despicate și încrețirea.

Majoritatea parfumurilor conțin 60% până la 70% alcool ca solvent volatil și agent purtător. Cu toate acestea, alcoolul cu lanț scurt conține mai puțini atomi de carbon datorită cărora acționează ca un agent de uscare puternic. Utilizarea prelungită și expunerea la alcool pot face părul aspru, uscat, creț și fragil, ceea ce duce la rupere, arată Healthline

Alternative de parfum pentru păr

Există o mulțime de alternative de parfum de luat în considerare care pot menține integritatea părului, îl pot curăța și pot oferi hidratare.

Spray de păr

Luați în considerare spray-urile destinate exclusiv părului ca fiind cea mai sigură alternativă la parfum. Aceste spray-uri sunt menite să lase un miros revigorant, de durată, fără a se usca sau deteriora în alt mod părul tău.

.Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel