Papa Francisc, declarație istorică despre căsătoriile LGBTQ: Sunt copiii lui Dumnezeu

Data actualizării: | Data publicării:
Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger
Descriere foto: Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger

După decenii de opoziție a Bisericii Catolice în fața căsătoriilor dintre persoane de același sex,  Papa Francisc își arată susținerea pentru legalizarea acestora.

„Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. Astfel, acestea sunt acoperite legal ”, a declarat Papa Francisc, într-un nou documentar, când vorbea despre cum să sprijine persoanele LGBTQ, potrivit Agenției de știri catolice. „M-am ridicat pentru asta”.

„Persoanele homosexuale au dreptul să facă parte din familie”, a spus papa. "Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui exclus sau făcut nefericit din cauza asta. Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În felul acesta sunt acoperiți legal. Am susținut acest lucru”, a spus Papa.


Noul documentar de Evgeny Afineevsky, Francesco, a avut premiera miercuri la Festivalul de Film de la Roma și se concentrează asupra modului în care Papa se implică și ajută comunitățile defavorizate.

Este pentru prima dată când Papa Francis a cerut în mod deschis legalizarea relațiilor de același sex.

În 2003, Congregația Vaticanului pentru Doctrina Credinței - pe atunci sub conducerea cardinalului Joseph Ratzinger, care a devenit ulterior Papa Benedict al XVI-lea - a declarat că „recunoașterea legală a uniunilor homosexuale sau plasarea lor la același nivel cu căsătoria tradițională ar însemna nu numai aprobarea comportamentului deviant, cu consecința transformării acestuia într-un model în societatea actuală, dar ar ascunde și valorile de bază care aparțin moștenirii comune ale umanității. "

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Neconformiste


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel