Pâine cu puțină drojdie. Rețeta lui Chef Sorin Bontea. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Data publicării:

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa secretă pentru pâine de casă. Celebrul bucătar folosește puțină drojdie pentru acest preparat și garantează că în felul acesta vom obține o pâine pufoasă, cu coaja crocantă. 

Pentru acest preparat, avem nevoie de doar patru ingrediente:


1 kilogram de faina
 20 de grame de sare
 1 gram de drojdie uscata 
 780 ml de apa calda

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele timp de cateva minute, ca sa nu se faca cocoloase. Aluatul ramane astfel moale. Se pune apoi intr-un vas pe fundul caruia se pune putin ulei de masline. Se lasa la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Se impatureste, apoi se lasa iar la crescut timp de 30 de minute. Se repeta acest proces de patru ori, o data la 20-30 minute, apoi se lasa la dospit pesteanoapte.


 Se pune faină pe blatul de lucru, unde se rastoarna coca. Apoi se impacheteaza ca pe branzoaice si se pune intr-un bol ce se tapeteaza cu faina. Se lasa la dospit timp de 50 de minute. Intre timp, se încinge cuptorul la 250 de grade.

Chef Sorin Bontea ne recomanda ca painea sa fie coapta intr-o cratita de fonta cu capac. Trebuie coapta timp de 30 de minute. Se scoate dupa aceea capacul si se mai lasa in cuptor 15-20 de minute.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel