Ozana Barabancea, mesaj de Ziua Națională: „Trăim vremuri în care este nevoie să învățăm să iubim România”. Pune în scenă un spectacol de excepție / VIDEO

Data publicării:
EXCLUSIV

Ozana Barabancea ne-a vorbit despre semnificația pe care o are pentru ea Ziua Națională a României.

Ozana Barabancea pune în scenă un spectacol inedit de 1 Decembrie, „La mulți ani, România mea!”, acolo unde marea artistă le pregătește patrioților o selecție de melodii care să arate iubirea de țara natală și care să pună în evidență importanța acestui eveniment. Invitată în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor, de la Spectacola și DC News, solista ne-a vorbit despre surprizele care îi așteaptă pe oameni acolo, dar și despre ce semnifică România pentru ea. 

„Sunt entuziasmată că există multe lucruri frumoase de făcut. Pregătesc un concert inedit de muzică patriotică nouă, în afară de Imn și Hora Unirii, care vor coperta acest spectacol, veți asculta piese cu totul noi, voi dirija Orchestra Lumini Sonore, am înființat-o în 2018. Sunt foarte încântată de acest proiect, colaborez cu 5 compozitori, eu sunt a cincea. Sunt foarte încântată că oamenii sunt deschiși la acest gen de muzică. Toată lumea a răspuns pozitiv la solicitarea mea de a aborda versuri patriotice, dar trăim vremuri în care este nevoie să învățăm să iubim România și să declarăm, să ne exprimăm iubirea pentru tot ce înseamnă frumusețile țării, părinți, simbolistica românească.”, a declarat Ozana Barabancea în cadrul emisiunii Oracolul vedelor de la Spectacola și DC News. 

VEZI și: Ozana Barabancea, mască ieftină pentru ten: „Face minuni. E la îndemâna oricui”. Așa ține ridurile departe, la 54 de ani / VIDEO

Ozana Barabancea, impresionată de gestul unui fan

Artista îți aduce aminte cum, în urmă cu 2 ani, a susținut un astfel de concert într-un oraș din Moldova, unde o femeie, care împărtășea aceeași dragoste față de România, a expus drapelul în timpul unei melodii interpretate de aceasta. 

„Eu cunosc mulți oameni în țară, există mulți oameni care au diverse activități, ele există, oamenii se ocupă de asta. Am fost la Onești acum 2 ani, am cântat piesa „România mea” și cineva din Onești a scos drapelul. M-a impresionat de mi-a venit să plâng pe scenă și săraca femeie a strâns drapelul. Este un sentiment deosebit în momentul în care reciți sau cânți muzică patriotică și conștientizezi versurile, se naște în tine identitatea românească, națională. Această solemnitate este foarte bine venită în aceste vremuri în care uităm cine suntem. Așa m-am gândit să aduc și eu ce pot și am alcătuit un buchet din pese strict patriotice și altele cu tematică religioasă”, a continuat îndrăgita artistă.

VEZI și: Lecția pe care Ozana Barabancea a primit-o de la mama sa: „Nu am înțeles mult timp ce înseamnă asta”. Femeia a murit când artista avea 14 ani / VIDEO

Ce semnificație are pentru artistă Ziua Națională a României

Ziua Națională a României are o semnificație și o încărcătură aparte pentru Ozana Barabancea, care ne-a vorbit despre cum vede ea Ziua Națională a României.

„Eu cred că am avut o revelație, pot să o iau ca o misiune, reinventare, nu este nimic comercial, urăsc acest cuvânt, eu vin cu bani de acasă și nu primesc în sală pe oricine. Dacă nu iubești România, stai acasă. Oamenii care vin la acest concert plâng alături de mine, măcar acum le putem oferi o lacrimă strămoșilor, e vorba de o slujbă, de comemorare, de cinstire, pomenire, trebuie să fie o sărbătoare ortodoxă în care noi ne lăudăm cu istoria noastră, cu familia noastră. Eu sunt româncă și asta îmi ocupă tot timpul, sunt fericită. România îmi oferă ce nu-mi oferă nicio altă țară: mă odihnește.”, ne-a mai spus ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel