Orașul din SUA care arde de 60 de ani și se va menține așa încă două secole. Care este explicația

Micul orășel arde din 1962. Aflați care este cauza acestei „atracții”.

Un oraș din SUA arde, la propriu, de 60 de ani. Zona respectivă era odinioară una prosperă, care alimenta la un moment dat 1200 de persoane cel puțin. Acum, nu mai sunt decât cinci rezidenți în toată zona, restul plecând din cauza condițiilor nefavorabile. Economia acestora se baza pe extragerea cărbunelui din minele apropiate. La un moment dat, probabil din eroare umană, un incendiu a izbucnit în una dintre minele din zonă, pe data de 27 mai 1962. Muncitorii au evacuat zona cât se poate de repede, iar locuitorii au privit cu superficialitate evenimentul, având așteptarea ca incendiul să se stingă de la sine. Însă lucrurile nu s-au întâmplat așa.

Centralia, orașul „Silent Hill”

Chiar și astăzi flăcările ard în continuare pe întreaga suprafață, lucru ce a dus la abandonarea totală a satului respectiv. Doar cinci persoane nu au vrut să părăsească locul nativ. Problema este că, din cauza arderii continue a cărbunelui, zona este extrem de toxică, aerul la rândul său fiind foarte poluat. Guvernul american a retras până și codul poștal pentru zona afectată, cu numele de Centralia, declarând că nu este un loc unde cineva ar putea trăi. Focul s-a prelungit prin toate galeriile din mină, iar încercările de stingere a focului au fost numeroase, dar fără succes.

Cum au reușit să dea „foc” pământului

Mulți se întreabă cum de s-a ajuns la această situație, iar aparent, vina este chiar a locuitorilor. Ei au săpat o groapă adâncă de aproximativ 20 de metri pentru a o folosi pe post de groapă de gunoi. În același an, groapa se umpluse, iar metoda pe care au folosit-o pentru a o curăța a fost cea de a da incendia gunoaiele, decizie care le va pune capac ulterior. Chiar dacă „marea” de gunoaie se transformase la final în cenușă, autoritățile și locuitorii au observat că flăcările nu se stingeau în urma intervenției pompierilor de a stinge ce mai rămăsese din deșeuri. Deși părea inițial stins, focul revenea și mai puternic. Toată lumea era derutată din această cauză. Prin urmare, pompierii au încercat să sape printre rămășițele gunoaielor și au aflat că groapa de gunoi improvizată avea legătură directă cu minele de cărbune în care se săpa de ceva timp.

Care este concluzia

Solul s-a degradat tot mai mult iar unele zone ating peste 300 de grade din cauza temperaturii de ardere. Eforturile de stingere a incendiului nici acum nu au reușit, iar specialiștii spun că este suficient cărbune încât să mai ardă încă 250 de ani, potrivit Unilad.

Vezi și: Mirela Vaida, poze fierbinți în costum de baie, din vacanță. Reacția fanilor: „Unii dintre noi nu-și permit deloc concediu...” /FOTO

Vezi și: Vlad Gherman a cerut-o de soție pe Oana Moșneagu. Reacția actriței a stârnit admirația fanilor

Vezi și: Oana Roman, devastată de durere. I-a murit un membru al familiei: „Iubitul meu...”

Vezi și: #HELP Cauzele depresiei în rândul tinerilor. Moda „influencerilor” și mirajul câștigului ușor / EXCLUSIV

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 13 aug 2023, 16:07 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience