Opera din Sydney îşi reia spectacolele după luni de pauză impusă de pandemia de COVID-19

Opera din Sydney Foto Facebook/Sydney Opera House
Descriere foto: Opera din Sydney Foto Facebook/Sydney Opera House

Opera din Sydney, după luni de pauză impusă de pandemia de COVID-19, îşi va relua spectacolele şi se pregăteşte să întâmpine, pentru prima dată din martie anul trecut, spectatori - care vor purta măşti de protecţie.

Marţi va avea loc premiera operetei "Văduva veselă" în faţa unui număr limitat de spectatori, un semn de speranţă pentru industria divertismentului, care se află în impas de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat Lyndon Terracini, director artistic al Operei din Sydney.

"Revenirea în sala de spectacole a fost foarte emoţionantă pentru întreaga echipă", a mai spus el.

"Cred că pe parcursul acestui an, celelalte săli de operă se vor deschide foarte repede, iar oamenii se vor întoarce în sălile noastre cu speranţă", a adăugat el.

Spectacolele în interior nu au fost strict interzise în ultimele luni, însă opera nu şi-a deschis porţile pentru public şi a trebuit să amâne reluarea spectacolelor din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în decembrie la nivel local, notează Agerpres.

De atunci, masca este obligatorie în sălile de spectacole, iar autorităţile ar putea institui măsuri mai ferme dacă numărul de infectări nu se va reduce.

Australia a înregistrat 28.400 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, între care 909 decese, la o populaţie de circa 25 de milioane de locuitori.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 02 ian 2021, 15:02 | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience