Octavia Geamănu, concediată de la Antena 1! Scandalul dintre jurnalistă și trust continuă: „Procesele merg mai departe. Concedierea produsă azi...”

Data publicării:

Octavia Geamănu a fost dată, în final, afară de la Antene. 

Octavia Geamănu a plecat, oficial, de la Antena 1. După luni de zile în care vedeta a sperat că abuzurile la care a fost supusă se vor soluționa, aceasta a fost concediată, în final. Pe de o parte, fosta prezentatoare TV se simte ușurată, datorită faptului că este „liberă”, însă, pe de altă parte, ea este în continuare deranjată de atitudinea angajatorului său, căruia nu i-a greșit cu nimic, susține ea. 

”Pe vremuri, când vedeam cum își iau “La revedere” unii dintre colegi, într-un firesc profesional devenit obișnuință, de la pupitrul Observatorului, predând ștafeta celui care urma, anunțându-și fiecare planurile, nu mă gândeam la cum voi face eu, dar nici că voi fi în situația asta.

Cert e că s-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viață mea, timp în care am sperat că îmi pot relua activitatea mea, că oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt liberă de contract. Și chiar așa mă simt, liberă. Mare lucru. Mă mai întreabă lumea: “Și ce-ai învățat din asta?”. Răspunsul e: nimic.

Aș face totul absolut la fel din prima până-n ultima zi din toți acești ani. Ar fi murit o parte din mine în fiecare zi să accept un abuz, ulterior mai multe, fără să lupt”, a scris Octavia Geamănu pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Octavia Geamănu nu doarme niciodată cu soțul ei:„Dintotdeauna am dormit separat. Țin la libertatea mea”

Octavia Geamănu are de gând să continue procesele cu Antena 1

Vedeta spune că, deși a fost extrem de dedicată locului de muncă și nu a deranjat pe nimeni în vreun fel, șefii i-au înmânat, în final, decizia prin care avea să afle că este concediată. Chiar dacă munca sa în cadrul Antenelor a luat sfârșit, jurnalista spune că procesele nu se vor încheia aici. Aceasta are de gând să continue să se lupte pentru dreptatea ei și să aibă câștig de cauză în cazul abuzului suferit, când a fost îndepărtată pe nedrept de la pupitrul știrilor. 

”Am fost impecabilă și nimeni nu a avut ce să-mi reproșeze. Deși concedierea produsă azi are motivație disciplinară în viziunea unora, momentul în care mi-a fost înmânată decizia a fost cireașa de pe tortul grețos, drept răsplată pentru fidelitate, dedicare, implicare, muncă, etc. Partea bună e că odată cu această concediere am ieșit din acest nod fără vreun regret, cu maximă încredere în Dumnezeu și în destin, în avocații mei și în instanța, desigur, că așa-i uneori în viață.

Procesele merg mai departe pentru că eu am crezut de la început în dreptate și asta cred și acum. Va țin la curent, pare interesant de urmărit “subiectul”.  Va mulțumesc din tot sufletul pentru că mi-ați fost alături în acești 18 ani minunați și mai ales în ultimele 9 luni. Va simt aproape. Ce voi face? Îmi concentrez energia exact în direcția în care știu că vreau să merg.

Partea bună e că mereu am știut ce vreau, așa cum mereu am știut ce nu vreau. Le mulțumesc enorm acelor colegi care mi-au fost aproape până în ultima zi petrecută în Antena și oamenilor care au crezut în mine in timpul acestei călătorii extraordinare”, a mai anunțat Octavia Geamănu pe conturile ei de socializare.

Citește și: Octavia Geamănu își desființează colegele de breaslă: „Femei care vorbesc ca niște birjari. Îți vine să intri pe sub birou de rușine când le auzi”

 

De unde a pornit conflictul dintre Octavia Geamănu și Antena 1

În urmă cu câteva luni, în mediul online a început să circule știrea conform căreia Octavia Geamănu ar fi fost concediată de la Antena 1, întrucât aceasta a dispărut fără nicio explicație de pe post. În realitate, vedeta nu fusese dată afară, ci fusese îndepărtată brusc din cadrul Observatorului de weekend, fără nicio explicație. Jurnalista consideră acest act drept un abuz, motiv pentru care a hotărât să se judece cu cei care au găzduit-o timp de 18 ani. 

„Am tot sperat că lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicație referitoare la “scoaterea mea de pe post” așa cum a fost interpretată, în mod real, de presă, ca și cum n-am existat, deși exist. Merg în continuare în redacție și aștept ca angajatorul să își respecte obligațiile convenit cu mine, căci eu, după cum bine știți, am prezentat Observator 19 doar în weekend, excepție făcând zilele de concediu ale colegilor din timpul săptămânii când n-am spus niciodată că nu vin în sprijinul echipei. Sunt un om de echipă, muncitor, onest și pasionat de meseria mea.

Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust și aproximativ 2 luni și jumătate de încercare permanentă din partea mea de a găși o soluție amiabilă în dispută cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor în relatia de muncă. Am dorit restabilirea adevărului. Meseria de jurnalist a accentuat în cazul meu multe dintre lecțiile pe care le-am primit în adolescență, în facultate și în special de la tatăl meu.”, scris Octavia Geamănu pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni, după ce fanii i-au observat dispariția de pe post. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel