Obrajii scufundați, asociați cu îmbătrânirea. Ce alte lucruri pot indica pomeții despre sănătatea ta

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Obrajii scufundați pot indica o serie de boli de care suferiți. Dar, obrajii scufundați sunt și un semn al îmbătrânirii.

Obrajii scufundați sunt adesea atribuiți procesului de îmbătrânire, ceea ce vă determină să pierdeți grăsimea facială. Obrajii scufundați apar atunci când nu aveți o mulțime de țesut (carne) între zigoma (arcul osos al obrazului sub ochi) și mandibula (osul maxilarului inferior). Atât femeile, cât și bărbații le pot avea.

Obrajii subțiri ar putea fi, de asemenea, rezultatul altor factori, inclusiv:

- boală

- dietă

- obiceiuri personale

- mediu, potrivit Healthline.

Obrajii scufundați și îmbătrânirea

Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem grăsime subcutanată din jurul ochilor și gurii. Subcutanat înseamnă grăsime care este chiar sub suprafața pielii. Deoarece structura noastră osoasă nu se schimbă, acest lucru poate duce la obrajii scufundați.

Îmbătrânirea este una dintre cele mai frecvente cauze ale obrajilor înfundați. Potrivit Scientific American, după ce împlinești 20 de ani, vei produce cu 1% mai puțin colagen în fiecare an. Iar colagenul este proteina care conferă pielii fermitatea, suplețea și elasticitatea caracteristice. 

De asemenea, persoanele în vârstă nu reușesc să obțină suficiente proteine în alimentație, deoarece este dificil pentru organismul lor să le proceseze. Această epuizare a colagenului este unul dintre motivele pentru un aspect scufundat. Cu toate acestea, odată cu vârsta, tampoanele de grăsime de sub piele se degradează, de asemenea, sau migrează în jos, lăsându-vă cu obrajii căzuți și goi.

 

Obrajii scufundați și boala

Obrajii scufundați pot fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi:

- sindromul Ehlers-Danlos. Această afecțiune moștenită afectează țesuturile conjunctive din organism și este cauzată de defecte de colagen.

- Lipoatrofie. Atunci când o pierdere de grăsime subcutanată afectează fața, aceasta duce la obrajii scufundați și pliurile faciale. Cea mai frecventă cauză este asociată cu HIV (virusul imunodeficienței umane).

 

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel