Oboseala la volan, echivalentă cu consumul de alcool. Titi Aur: Capacităţile sunt afectate. În alte ţări se fac controale

Data publicării:
Titi Aur, captură video DC News
Descriere foto: Titi Aur, captură video DC News

Titi Aur a vorbit la emisiunea DC Conducem, moderată de Florin Răvdan, despre cât de tare ne afectează oboseala la volan.

Un studiu realizat în Australia spune că dacă dormi doar 4-5 ore şi te urci la volan, e ca şi cum ai conduce cu alcoolemie de 0,05%. 

„Cercetătorii australieni au făcut mai multe comparații pe mai mulți subiecți și s-a constatat că dacă dormi între 4 și 5 ore în 24 de ore ai un risc dublu de a face accident de mașină și este similar cu cel în care șoferii au o concentrație de alcool în sânge de 0,05%", a atras atenția jurnalistul Florin Răvdan, gazda emisiunii DC Conducem.

Oboseala la volan, echivalentul unui anumit grad de alcoolemie sau de drog

„În primul rând, astfel de studii sunt foarte bune pentru a fi predate la cursurile de conducere defensivă pentru a face omul să înțeleagă. În același timp există o categorie de șoferi care sunt bolnavi, care suferă de apnee - cei care suferă de apnee au un somn total neliniștit și asta înseamnă că practic nu ești capabil, nu ești apt să conduci”, a precizat Titi Aur în cadrul emisiunii DC Conducem, de la DC News.

Citește continuarea pe DC News.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel