Obiceiul care ne scurtează viața. Prof. dr. Vlad Ciurea AVERTIZEAZĂ: ”Nu vă spun la ce boli duce ca să nu vă speriați!”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Joshua Rawson-Harris
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Joshua Rawson-Harris

Neurochirurgul și profesorul universitar, medicul Vlad Ciurea, a dezvăluit care este obiceiul care ne scurtează viața. 

Renumitul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea, a mărturisit, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu, că certurile și supărările duc la probleme de sănătate grave. Aceste lucruri ne distrug celulele nervoase, astfel că ajungem să trăim mai puțin. 

”Cel mai bine este să fii purtător de pace. Aceste conflicte interumane, certurile, scandalurile, nu duc la nimic bun. S-a dovedit că noi, în sistemul nervos, avem un număr de celule nervoase. Noi trăim, gândim, parlamentăm, iubim, ne certăm, totul cu aceste celule nervoase. 

Și aceste celule se pierd. Într-o secundă pierdem o celulă. Și totuși, scrie și în Biblie, s-a dovedit și în fiziologia umană, că noi putem trăi aproape 300 de ani. Este incredibil! Cu ce ne-a dat Dumnezeu! Cu creierul pe care ni l-a dat. Și de ce nu trăim?  Pentru că ne certăm! Ne invidiem, ne certăm, suntem pe NU, suntem Gică Contra, cum a spus unul ceva, nu, nu e bine!

Deci toate lucrurile acestea, stările conflictuale, scandalurile, divorțurile, furia, agresivitatea, toate astea duc la ruperea celulelor nervoase pe care le pierdem”, a povestit medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Mihai Morar, Fain și Simplu. 

Medicul Vlad Ciurea:  ”Nu vă spun la ce boli duce ca să nu vă speriați!”

Medicul Vlad Ciurea a precizat că este foarte important să gândim pozitiv, să fim optimiști și să zâmbit pentru a evita problemele grave de sănătate.

”Câți oameni nu stau noaptea și au coșmaruri și se gândesc ce au făcut peste zi și ce o să facă mâine, asta iar duce la un număr mare de celule pierdute. Și toate aceste pierderi pe care le avem duc la fenomene nervoase, nu vreau să vă spun la ce boli, ca să nu vă speriați...

Trebuie să le prețuim, să le folosim, să gândim pozitiv indiferent ce se întâmplă. Noțiunea de optimism, de zâmbet, este foarte importantă pentru toți”, a mai spus neurochirurgul. 

Citește și: Cum ne încărcam cu energie dimineața. Neurochirurgul Vlad Ciurea explică: ”Lobul prefrontal trebuie biciuit”

Vlad Ciurea, despre diagnosticul lui Vladimir Putin: Regretă, NU și-a imaginat asta! Părerea mea este că NU ESTE EL!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel