Cum ne încărcam cu energie dimineața. Neurochirurgul Vlad Ciurea explică: ”Lobul prefrontal trebuie biciuit”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor bruce mars
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor bruce mars

Neurochirurgul și profesorul universitar Vlad Ciurea a dezvăluit ce rutină trebuie să avem dimineața pentru a ne încărca cu energie. 

Neurochirurgul și profesorul universitar Vlad Ciurea a fost invitat în cadrul  podcastului ”Fain & Simplu” cu Mihai Morar, acolo unde a vorbit despre rutina pe care trebuie să o avem dimineața pentru a ne încărca de energie și o dispoziție bună. Acesta a precizat că aerul curat, apa la temperatura camerei și razele de soare sunt factorii care activează lobul prefrontal, încărcând astfel corpul cu energie.

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană.”, a explicat Vlad Ciurea într-o discuție cu Mihai Morar în cadrul podcastului ”Fain & Simplu”.

Cum ne afectează știrile negative pe care le citim dimineața

Întrebat cum ne afectează știrile negative pe care le citim dimineața, Vlad Ciurea a mărturisit că toate informațiile se răspândesc în tot corpul și ne pote lovi destul de rău, schimbându-ne instant starea de spirit. 

„Ați primit o știre ca o lovitură care a venit în creier și care s-a dus exact în centrii dumneavoastră de vorbire, de gândire, de metabolism, și ați primit aceasta pe toate planurile. Pe planul memoriei, pe plan vizual, pe plan metabolic, pe plan emoțional. Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul.”

Băutura cu care să îţi porneşti PERFECT dimineaţa

”Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism):

Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis. Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, citat de Antena3.ro. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel