Oana Pellea, despre lupta cu depresia: „Nu voiam să ies din casă. A fost un coșmar”

Oana Pellea, foto Facebook
Descriere foto: Oana Pellea, foto Facebook

Oana Pellea a vorbit despre cele mai negre momente din viața ei și despre luptele pe care le-a dus ca să depășească depresia.

Când avea 21 de ani, în 1983, Oana Pellea a avut parte de prima tragedie care i-a marcat viața: moartea tatălui ei, celebrul actor Amza Pellea. N-a apucat să se adune bine, că a avut parte de o altă lovitură din partea vieții. Și-a pierdut și mama. Toată suferința a dus-o pe actriță pe un tărâm negru al gândurilor, în care ajunsese să să simtă lipsită de speranță și neputincioasă. 

Actriţa este acum ambasadorul campaniei “Să învingem depresia!” şi a vorbit despre drama sa în cadrul conferinței de lansare a campaniei de conștientizare.

„Știu cam toate etapele depresiei. Am trecut prin asta în momentul în care mama mea a plecat dintre noi. Țin minte că ceea ce m-a făcut să cer ajutorul a fost tot mama mea, care era în prag de plecare pe lumea cealaltă și mi-a zis să pun mâna pe telefon și să cer ajutor. Țin minte ce hău negru era. Ca imagine, închideam ochii și dacă mă gândeam la viitor, nu vedeam decât un ecran negru. Nu mai voiam să ies din casă. Nu mai voiam să practic meseria. A fost un coșmar”, a povestit actriţa.

 

Potrivit MagicFM.ro, actrița a mărturisit că are mulți prieteni care se confruntă cu depresia și că, din proprie experiență, știe că cel mai important pas este acela de a cere ajutor.

„Există o teamă, o rușine de a mărturisi că trecem prin depresie. Eu am revenit numai cu ajutor. E o boală serioasă, dar e o boală care poate fi vindecată. Trebuie doar să o recunoști, să pui degetul pe problemă și să ai curajul să ceri ajutor”, a mai spus Oana Pellea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 27 oct 2020, 12:26 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience