O rețetă delicioasă de ANGEMACHT din carne de miel

Data actualizării: | Data publicării:
Jez Timmes, foto unpolash
Descriere foto: Jez Timmes, foto unpolash

Vezi  cum te poți bucura de o rețetă care te face să te simți masterchef în bucătărie

Dacă nu vă vine să credeți, ca vă puteți  bucura de o bucată de carne de miel fragedă și suculentă, înseamnă că nu ați găsit încă rețeta potrivită.

Ingrediente:

1300 carne de miel cu os, 100 g untură sau ulei, 150 g morcovi, 100 g pătrunjel rădăcină, 150 g făină, 150 g ceapă, 2000 g cartofi, 150 g lămâie, 50 g pătrunjel verde, 3 g piper, și 30 g sare

Proces tehnologic

Zarzavatul de curăță și se spală. Carnea se spală, se porționează, se opărețte. se spală din nou și se sărează. Ceapa, pătrunjelul rădăcină și morcovii se taie felii.

Se extrage sucul din 75 g de lămâie, iar restul de taie rondele subțiri. Pătrunjelul verde de toacă mărunt. Cartofii se taie curburi și se fierb în apă cu sare. 

Modul de preparare

Carea se înăbușă în untură sau ulei cu 100 ml de apă împăreună cu ceapa, morcovii și pătrunjelul rădăcină. Se adaugă făoma dizolvată în 100 ml de apă rece, circa 1 l de apă fiartă, piper, sare și se fierb circa 30 de minute.

Sosul obținut se strecoară peste carne, se adaugă suc de lămâie și se fierb încă 5 minute.

Servirea:

Preparatul se servește cald, cu decor din rondele de lămâie, cu garnitură din cartofi natur și pătrunjel verede deasupra. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel