O rețetă de post tradițională. Gomboți cu prune din compot. Îți va aminti de gustul copilăriei

Gomboți, foto Unsplash/ autor: Karolina Kołodziejczak
Descriere foto: Gomboți, foto Unsplash/ autor: Karolina Kołodziejczak

Acestă rețetă de gomboți cu prune din compot este alegerea ideală dacă vrei să te întorci în copilărie. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie. 

Găluștele cu prune sau așa cum sunt ele denumite în popor, „gomboți” sunt un fel de desert tradițional preparat din cartofi, făină, pesmet, scorțișoară și prune. 


Ai nevoie de:

 

500 gr cartofi 

100 gr făină 

25 ml ulei 

sare 

100-150 gr margarină 

50 gr pesmet 

50 gr zahăr 

prune din compot 

 

Cum procedezi: 


Fierbi cartofii, îi pasezi și îi frămânți cu făină, ulei, zahăr și sare. Scoți prunele din compot și le scurgi de zeamă. Întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de un centimetru și tai pătrate în care învelești prunele, asftel încât să rezulte o gălușcă rotundă. Le fierbi în apă cu sare pe foc mic. Când sunt gata se ridică la suprafață. Le scoți și le treci prin pesmetul prăjit în margarină. Apoi le presari cu zahăr pudră. Le consumi cât sunt calde. 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 06 apr, 15:49 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play