O prezentatoare TV dezvăluie simptomul ciudat al cancerului pancreatic pe care l-a observat cu un an înainte de diagnosticare: „Arătam de parcă aș fi înghițit o minge de baschet"

Data publicării:
Maria Menounos, foto Instagram
Descriere foto: Maria Menounos, foto Instagram

Maria Menounos, în vârstă de 45 de ani, a fost diagnosticată cu un tip rar de cancer pancreatic, o tumoare pancreatică neuroendocrină, în luna ianuarie și a fost extirpată în luna următoare.


Prezentatoarea TV a prezis că era ceva în neregulă cu pancreasul ei în timpul unui episod al podcastului său cu câteva luni înainte de diagnosticul de cancer pancreatic.

Personalitatea de televiziune, în vârstă de 45 de ani, a fost diagnosticată cu un tip rar de cancer pancreatic, o tumoare neuroendocrină pancreatică, în ianuarie și a fost extirpată luna următoare.

După ce și-a făcut public diagnosticul, "un telespectator m-a contactat și mi-a spus: "Ai prezis acest lucru în aprilie anul trecut (2022) în emisiunea ta. M-am întors... și am făcut-o", i-a spus Menounos coprezentatoarei emisiunii "TODAY", Hoda Kotb, în timpul unui nou episod al podcastului lui Kotb, "Making Space", potrivit NBCNews. 

Înainte de diagnostic, Menounos a spus că a simțit că ceva nu este în regulă timp de mai multe luni și a discutat despre asta pe propriul ei podcast, "Heal Squad".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)

 

"Timp de cel puțin un an și jumătate sau cam așa ceva, arătam de parcă aș fi înghițit o minge de baschet", și-a amintit ea pentru Kotb. "Am fost pe coperțile de fitness toată cariera mea, cu abdomenul plat. Niciodată nu am avut așa ceva. Ce se întâmplă?"


Menounos a spus că a fost testată pentru boala celiacă, dar nu a primit niciun răspuns.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)


"În martie 2022, am făcut o endoscopie și o colonoscopie, încercând să ajung la rădăcina a ceea ce se întâmplă. ... nu a găsit sursa. Asta a fost tot", a spus Menounos. "Am zis: "Stați, băieți, investigația nu se oprește. Încă încercăm să ne dăm seama ce se întâmplă".


"Am continuat să fac poze (abdomenului balonat) pentru că încercam să elimin lucruri din dieta (mea) pentru a vedea dacă există vreo diferență", a continuat ea. "Am spus că ceva nu este în regulă și voi continua să investighez până când voi găsi".


În luna următoare, în 2022 aprilie, a fost difuzat episodul "Heal Squad" pe care telespectatorul l-a semnalat. Acesta era axat pe modul de a te acorda mai bine cu corpul tău, iar Menounos le-a împărtășit ascultătorilor că a fost lovită de ideea că pancreasul ei era sursa problemei.


"Am spus 'Cred că ceva nu este în regulă cu pancreasul meu'", ceea ce a fost urmat de "o întreagă discuție despre pancreas", a povestit ea lui Kotb despre episod. "Atât de aleatoriu. Și asta a fost cu două luni înainte de a fi diagnosticată cu diabet de tip 1".


Menounos a spus că a fost neîncrezătoare când a aflat că are diabet în iunie 2022. "Primul lucru pe care l-am (spus) este: "Nu am asta." ... La 43 de ani sau orice altceva ... nu există niciun motiv pentru care să am diabet de tip 1". 

Cercetările arată că o nouă apariție a diabetului, în special la pacienții cu vârsta peste 50 de ani, poate fi un semn de cancer pancreatic.


În toamna anului 2022, simptomele lui Menounos s-au înrăutățit semnificativ.


"Am început să am aceste dureri abdominale ciudate, care erau foarte puternice. Eram într-un avion și am crezut că voi muri", a declarat ea pentru Kotb, adăugând că a pus totul pe seama unei sensibilități la gluten de la o salată farro pe care o mânca la acea vreme.

 


În noiembrie 2022, durerile abdominale chinuitoare au revenit, de data aceasta asociate cu diaree, care a durat o lună, a declarat anterior Menounos pentru TODAY.com. "Nu pot să mă întind, nu pot să stau în picioare - mă duc la spital și îmi fac o tomografie computerizată", a spus ea.


În plus față de tomografie, Menounos a făcut analize de scaun și de sânge, toate cu rezultate "neremarcabile". "Au spus că totul este în regulă", dar durerea abdominală a persistat, a spus ea.


În cele din urmă, în decembrie 2022, Menounos a făcut un RMN la nivelul întregului corp, care a dezvăluit o masă pe pancreasul ei. O biopsie a confirmat că era o tumoare pancreatică neuroendocrină în stadiul 2 - un tip rar și mai puțin agresiv de cancer pancreatic.


Menounos a spus că a crezut că este "pierdută" la aflarea diagnosticului, dar că a fost tratată cu succes prin intervenție chirurgicală. Pe lângă tumoră, medicii i-au îndepărtat o parte din pancreas, splina, un fibrom și 17 ganglioni limfatici.


Proaspăta mămică i-a spus lui Kotb că este oficial vindecată de cancer. În iunie, Menounos și soțul ei, Keven Undergaro, au întâmpinat primul lor copil împreună prin intermediul unei mame surogat, o fetiță pe nume Athena.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)


Cel mai frecvent tip de cancer pancreatic, adenocarcinomul, nu prezintă de obicei simptome în stadiile incipiente, dar acestea pot include dureri abdominale și icter, dureri de spate, greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, pierdere inexplicabilă în greutate, oboseală, urină închisă la culoare, scaune de culoare deschisă și mâncărimi ale pielii, potrivit Institutului Național de Cancer.


Noiembrie este Luna de conștientizare a cancerului pancreatic - pentru a ajuta la răspândirea conștientizării, Menounos a făcut echipă cu PanCAN pentru a juca într-un anunț de serviciu public despre importanța depistării timpurii.


"Încurajez cu adevărat pe oricine care are dureri sau simptome consistente, cum ar fi diaree, balonare, gaze sau constipație, să caute mai adânc", a declarat anterior Menounos pentru TODAY.com. "O mulțime de oameni vor doar să își reducă la tăcere corpul și să se întoarcă la muncă și să se întoarcă la viață și să se prefacă că nu se întâmplă. Am trecut prin asta".


Menounos vrea ca și alții să își asculte corpul și să militeze pentru sănătatea lor. "Am învățat că trebuie să fim director executiv al sănătății noastre. Trebuie să ne folosim propria noastră îndrumare internă, trebuie să ne facem propriile teme, trebuie să insistăm", a declarat ea pentru Kotb.


"Nu poți asculta doar pe altcineva să-ți spună ce se întâmplă în corpul tău", a adăugat ea. "Dacă durerea persistă... trebuie să continui să lupți".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel