O nouă premieră la Teatrul Național Timișoara: Adevărul de Florian Zeller

Data publicării:

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2, Teatrul Național din Timișoara prezintă noua sa premieră, cu spectacolul Adevărul de Florian Zeller.

 

Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, Adevărul este o poveste despre minciună. Personajul principal, un mincinos într-o lume de mincinoși, este obsedat  de adevăr. Aventurile acestui mincinos pe care toți cei din jur îl înșală fac din Adevărul un palpitant joc de oglinzi unde minciuna însăși este jucăria favorită.

 

Dramaturgul francez Florian Zeller a devenit celebru cu trilogia Mama, Tatăl și Fiul. Cele trei piese sunt montate pe numeroase scene. Obține recunoașterea internațională cu Tatăl, care, în formula sa cinematografică, avându-l pe Anthony Hopkins în rolul principal, câștigă premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, premiul César pentru cel mai bun film străin, premiul Bafta și premiul Goya.

Adevărul este cea de-a șasea piesă scrisă de Florian Zeller. Succesul imens de care s-a bucurat spectacolul montat la Théâtre de Montparnasse a determinat televiziunea franceză să îl preia pe canalul național, fiind ulterior montat pe numeroase scene ale lumii.

 

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan, nume importante ale trupei Naționalului timișorean. Costumele și decorul îi aparțin scenografului Tudor Prodan. Traducerea și regia artistică a spectacolului sunt semnate de Radu Iacoban.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel