„Nu se face cancer de la carne!” Mihaela Bilic a răbufnit. Nutriționistul încurajează consumul de carne de porc

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

 Mihaela Bilic a spus adevărul despre carne, fără niciun fel de reținere.

Carnea a fost adesea pusă la zid de foarte mulți specialiști care consideră că aceasta are un impact negativ asupra sănătății, dar care ar putea chiar fi și sursa sigură către cancer, după cum declară unii. Astfel, sătulă să audă aceste păreri și sătulă să vadă cum carena de porc, în special, a fost înlăturată din meniurilor multor restaurante, Mihaela Bilic a vorbit fără perdea despre acest subiect considerat controversat de multe persoane.

„Eu sunt pro carne, pro porc. Vă provoc să descoperiți și voi cât de puține sunt restaurantele care au ceafă de porc la grătar în meniu, da (n.r. a dispărut carnea de porc din meniuri). Nu știu dacă l-au scos pentru că nu l-au cerut clienții sau pentru că sunt „vai, eu nu mănânc porc” și atunci nu știu, aș propune o clasificare a sistemului: cine are carne de porc să primească bile albe, niște coronițe, plusuri, să fie lăudați. Mi-a răspuns mie un chelner la un moment dat la un restaurant care era pe tradițional că îmi poate da o vită bună, pentru că nu aveau porc în meniu.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul podcastului Cafea cu visuri.

Citește și: Mihaela Bilic demontează mitul despre fibrele din alimente: „Fibrele nu au niciun rol nutritiv. Zero calorii” 

Mihaela Bilic, despre cancer și diabet

Astfel, Mihaela Bilic spune că aceste două boli destul de comune nu își au sursa principală din alimentație, în ciuda părerilor pe care le au anumite persoane cu privire la acest subiect.

„Nu se face cancer de la carne și nu se vindecă cancerul prin alimentația vegetariană, sub nicio formă nu trageți genul acesta de concluzii, cancerul este o multiplicare haotică de celule, nu știm cauza cancerului, nu știm cauza diabetului, nu este sub nicio formă de la mâncare. Nu se face diabet pentru că ai mâncat prea mult zahăr. Dacă ai un pancreas care funcționează, nu o să faci diabet, cum nu o să faci nici cancer dacă în profilul tău genetic nu există această mutație. Cancerul este ca un loz necâștigător, dacă l-ai tras, l-ai tras.”, a continuat medicul nutriționist.

VEZI și: Cina ideală care îți oferă un somn odihnitor și ajută digestia: „Vei accelera și procesul de slăbire, dar vei ajuta și detoxifierea organismului”

„Nu ne îmbolnăvim de la mâncare”

Mai mult, aceasta a ținut din nou să le reamintească oamenilor faptul că nu mâncarea este principala sursă către problemele noastre de sănătate. Până acolo, există mulți factori care sunt mai periculoși și care ne predispun unor boli și diagnostice comune, spune Mihaela Bilic, care trage un semnal de alarmă în acest sens. 

„Nu există așa ceva, nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese în analize și nu avem tratament pentru el, dar despre asta nu vorbește nimeni. Fiți cinstiți și întrebați-vă cât de greu vă e, care e calitatea vieții, ce aer respirăm, până la mâncarea pe care o mâncăm. Toată lumea acuză mâncarea.”, mai spune Mihaela Bilic.

Citește și: Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru luna mai 2024. Vin vești grozave pentru multe zodii care vor face bani



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel