Cina ideală care îți oferă un somn odihnitor și ajută digestia: „Vei accelera și procesul de slăbire, dar vei ajuta și detoxifierea organismului”

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Florentina Opriș a dezvăluit care este preparatul perfect de servit la cină.

Știm cu toții că la cină ar trebui să servim, preponderent, preparare ușoară, cu un număr redus de calorii, care să ne ofere o stare de bine pe timpul nopții, dar care să ajute și silueta, în același timp. În acest sens, un aliat extrem de bun este țelina, spune Florentina Opriș, care dezvăluie chiar și o modalitate excelentă prin care poți prepara această legumă, pentru a maximiza toate beneficiile. Astfel, se pare că este vorba despre o supă cremă delicioasă, care nu doar că este foarte sățioasă, ci și foarte bună pentru un somn odihnitor și pentru o digestie perfectă, spune vedeta. 

„Știi care e cina ideală, dacă vrei să slăbești, să ai parte de detoxifiere rapidă și să ai parte de un somn odihnitor? Supa cremă de țelină, de data asta o supă cremă de țelină cu măr, îți dau rețeta, dar până atunci, vreau să-ți spun așa: este important să incluzi în alimentația ta supa cremă de țelină, în special seara, pentru că vei avea o digestie foarte bună, vei accelera procesul de slăbire, vei ajuta procesul de detoxifiere, pentru că da, are un conținut foarte mare de fibre și de apă, care ajută la eliminarea toxinelor din corp și vei avea și un somn odihnitor și o stare de sațietate foarte rapidă.”, a dezvăluit Florentina Opriș pe rețelele de socializare. 

Citește și: Mihaela Bilic demontează mitul despre fibrele din alimente: „Fibrele nu au niciun rol nutritiv. Zero calorii”

Cum se prepară supa cremă de țelină

Așadar, după cum a dezvăluit chiar vedeta, pentru a putea prepara această rețetă ai nevoie de: 1 ceapă, 3 cartofi, 2 mere, 1/2 litri de apă, sare și piper. 

Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele la fiert, pe care să le tai mai întâi în bucăți mici. Toate acestea se pun apoi în blender, unde, pe lângă condimente, se adaugă și două linguri de ulei și totul este gata. Supa se servește cu crutoane, spune Florentina Opriș, care își îndeamnă fanii să servească această cină ori de câte ori au ocazia. 

Citește și: Afecțiunile creierului pe care aparatura medicală nu le detectează. Leon Dănăilă: „Foarte multe leziuni cerebrale nu se văd”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Beneficiile pe care le are țelina

Așadar, se pare că țelina este o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Mai jos o să discutăm despre câteva dintre ele, astfel încât să ai un motiv în plus pentru care să consumi supa cremă de mai sus. 

În primul rând, consumul regulat de țelină poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, întrucât relaxează vasele de sânge și îmbunătățesc circulația.

De asemenea, antioxidanții și substanțele antiinflamatorii din țelină pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol și prevenirea formării plăcilor în artere.

Totodată, fibrele alimentare din țelină ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, prevenind constipația și promovând o digestie sănătoasă, după cum a spus și Florentina Opriș mai sus.

Mai mult, datorită conținutului său scăzut de calorii și fibrelor multiple, țelina poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea poftei de mâncare, fiind, astfel, un aliat perfect pentru siluetă.

Țelina este și o sursă bună de calciu, vitamina K și alte minerale importante, care contribuie la sănătatea oaselor și previn riscul de osteoporoză.

Nu în ultimul rând, datorită proprietăților sale diuretice și antioxidante, consumul de țelină poate ajuta organismul să elimine toxinele și să îmbunătățească funcția rinichilor.

Te-ar putea interesa și: Vica Bochina a renunțat definitiv la alcool și s-a apucat de numerologie. Blondina vine cu previziuni pentru 2024



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel