Nu elimina carbohidrații din dieta ta! Anca Alungulesei: „Avem nevoie de ei”. Opțiunile pe care le poți mânca zilnic

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță

Anca Alungulesei a spus adevărul despre carbohidrați. 

Anca Alungulesei a fost invitată în cadrul emisiunii La Măruță, unde a dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea nutriției: locul și necesitatea carbohidraților în meniul nostru. Dacă foarte multe persoane îi situează direct la coada clasamentului, întrucât sunt considerați a fi dăunători pentru orice dietă, specialista spune că în lipsa lor, organismul nu ar mai funcționa la fel de eficient. Mai mult, trebuie să distingem foarte clar între carbohidrații buni și răi, întrucât primii sunt cei care ne vor influența în mod pozitiv.

„Depinde de cantitatea consumată, de tipul lor și de momentul zilei. Una este să consumi la prânz, alta e seara. Am mai multe tipuri de carbohidrați, care fac parte din categoria carbohidraților complecși, de care corpul nostru are nevoie, nu carbohidrați rapizi, cum sunt dulciurile sau sucurile pe bază de fructe, pentru că imediat se asimilează în organism și îți crește glicemia.”, a dezvăluit Anca Alungulesei în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video

Motivul pentru care carbohidrații sunt necesari pentru organism

Astfel, în continuare, Anca Alungulesei a dezvăluit tot procesul pentru care carbohidrații sunt atât de necesari în organismul nostru și pentru care în lipsa lor, corpul nu va mai fi la fel de energic.

„Din categoria carbohidraților complecși, trebuie să înțelegem de ce avem nevoie de ei, nu avem cum să renunțăm. Corpul nostru este ca o mașină hibrid, are o sursă principală de energie, care este glucoza și o sursă alternativă de energie, care este grăsimea proprie. Când tu mergi și pui benzină, aduci sursa principală de energie, aceștia sunt carbohidrații, adică glucoza. Problema apare în momentul în care motorul mașinii tale nu mai poate gestiona corespunzător această energie, adică carbohidrații pe care îi mănânci. Cum ne dăm seama de asta? Apar depozitele de grăsimi în special în zona abdominală.”, a mai spus specialista.

VEZI și: Alimentul care te ajută să slăbești și să fii mai inteligent: „Face ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid”

Care sunt carbohidrații buni

Așadar, este important să distingem între carbohidrații buni și cei răi pentru organism, iar în lista de mai jos, vei putea găsi câteva dintre variantele bune. 

„Avem categoria fructelor, care conțin o cantitate semnificativă de carbohidrați, dar cele care conțin o cantitate mai mică sunt merele, perele, citricele, fructele de pădure. Putem mânca în fiecare zi. La legume avem varza, e minunată, morcovul, cartoful dulce și dovleacul.

La leguminoase, avem mazăre, năut, fasole, pe lângă proteină conțin și carbohidrați, adică zaharuri. La cereale, avem orez brun, în loc de orez alb, quinoa, mei și la pâine putem opta pentru varianta integrală, făcută cu maia, este mult mai prietenoasă cu corpul.”, a mai spus nutriționistul.

Citește și: Ingredientul secret care va face spanacul extrem de cremos. Chef Joseph Hadad: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel