Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video

Data publicării:
Ciorbă a la grec/ captură video TikTok
Descriere foto: Ciorbă a la grec/ captură video TikTok

Iată o rețetă gustoasă, dar și ușoară de ciorbă a la grec.

Cine nu iubește ciorbele și supele? Probabil că foarte puține persoane vor răspunde negativ la această întrebare, întrucât românii sunt obișnuiți să aibă adesea la masă acest preparat, fie că vorbim de o sărbătoare sau de o oarecare zi. În acest sens, există câteva opțiuni de acest gen care sunt în topul preferințelor tuturor, printre care se numără și ciorba a la grec. Dacă și tu te-ai gândit să le pregătești celor dragi această rețetă, însă nu știi cât este de dificil să o prepari sau nu ai cea mai bună rețetă la îndemână, ai ajuns în locul potrivit.

Trebui să știi că acest proces nu este deloc unul greu, ba chiar vei reuși să obții o ciorbă delicioasă în aproximativ o oră.

VEZI și: Rețetă de burger cu pui crocant la cuptor. Este mult mai delicios decât la orice fast food și nu conține ulei

Ingrediente:

  • carnea de la un pui (fără piept)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • țelină
  • 1 păstârnac
  • 4 cepe mici
  • 1 lămâie mare
  • 2 legături mărar
  • 4 gălbenușuri
  • 400 g smântână
  • orez

VEZI și: Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să fierbi puiul, iar când este gata să spumezi foarte bine supa cu ajutorul unei strecurători, astfel încât zeama să rămână cât mai limpede. După ce ai bifat acest pas, trebuie să pui toate legumele tăiate cubulețe, iar după alte 10 minute să adaugi și orezul. Cantitatea de orez depinde de cât de densă îți dorești tu să iasă ciorba. 

Între timp, cât fierb aceste ingrediente, trebuie să iei tot puiul de pe oase, întrucât, la final, când orezul și legumele sunt perfecte, carnea trebuie să fie readăugată în oală. La final, când totul a fiert, se stinge focul aragazului și se drege ciorba. 

Adaugă într-un bol suficient de mare zeama de lămâie, gălbenușurile de ou și smântâna și omogenizează-le bine. Adaugă treptat câte un polonic cu zeama fierbinte, astfel încât temperatura din bol să devină aceeași cu cea din oală. După ce s-a întâmplat acest lucru, toarnă tot bolul în oala cu ciorbă, adaugă mărarul tăiat și potrivește gustul cu sare. Ciorba este gata și este excelentă alături de un ardei iute. Poftă bună!

Citește și: Rețetă de pui crispy la cuptor. Este mai bun decât la fast food și nu conține ulei

@andreea.cercel3 Ciorba de pui a la grec ♥️ Eu am folosit: Carnea de la un pui (fara piept) 2 morcovi 1 ardei Telina 1 pastarnac 4 cepe mici 1 lamaie mare 2 legaturi marar 4 galbenusuri 400 g smantana Orez Prima data am fiert puiul, iar cand a fost gata am spumat bine supa si am adaugat legumele. Dupa 10 minute, am adaugat si orezul (la ochi, nu folosesc cantitati) si am lasat sa fiarba totul bine. La final, am adaugat puiul taiat fasii, am stins focul si am dres ciorba. Am pus si mararul si e o nebunie. #ciorbaalagrec #chickensoup #alagrec #soup #ciorba #highprotein #cooking #healthyrecipes #recipes #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ Girls just wanna have fun 2k19 remix - KB



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel