Nu ar trebui să mănânci niciodată acest tip de PEPENE ROȘU

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Elena Koycheva
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Elena Koycheva

Pepenii verzi din estul Chinei sunt la mare căutare, deoarece sunt foarte mari și aspectuoși. În realitate, fermierii i-au injectat cu o supradoză de substanțe chimice, pentru profit.  

În speranța de a-și face pepenii verzi mai mari și mai profitabili, fermierii au folosit un accelerator de creștere cunoscut sub numele de Forclorfenuron.

Ce este Forclorfenuron?

Potrivit Agenției de Protejare a Mediului (EPA) din SUA, „Forclorfenuronul este o citokină care îmbunătățește mărimea fructelor”.

Wang Liangju, profesor la Colegiul de Horticultură al Universității Agricole din Nanjing, consideră că substanța chimică este sigură atunci când este utilizată corect. El a declarat, pentru The Associated Press, că medicamentul a fost utilizat prea târziu în sezon, când ploile abundente au jucat un rol în dublarea mărimii pepenilor, potrivit DC News.

Reglementările chineze nu interzic utilizarea substanței și este permisă în Statele Unite pentru fructe precum kiwi și struguri, dar s-a raportat că mulți fermieri din China abuzează atât de produse chimice legale, cât și ilegale (pesticide și îngrășăminte).

Este sigur Forclorfenuron?

Conform unei fișe informative privind pesticidele EPA, Forclorfenuronul nu este neapărat inofensiv.

Cum să îți dai seama dacă fructele au fost crescute cu hormoni sau pesticide.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel