Niculina Stoican, victorie în procesul cu Olguța Berbec: „Este o rușine să fii ignorant și să mai și emiți pretenții”

Data publicării:

După trei ani de judecată, instanța a adus finalul procesului dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec.

Numele Niculinei Stoican a fost purtat în ultima perioadă în centrul mai multor scandaluri, ce îi priveau direct pe diferiți interpreți de muzică populară. Unul dintre cele mai răsunătoare a fost cel în care Olguța Berbec a dat-o în judecată pe solistă, din cauza faptului că aceasta i-ar fi plagiat una dintre melodii. După 3 ani de procese și de întrebări continue, se pare că a sosit și decizia instanței, care spune că Niculina Stoican nu a greșit cu nimic, iar videoclipul cu pricina poate rămâne, în continuare, pe internet. Tot ea este și cea care a făcut primele declarații pe marginea acestui subiect.

„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară să analizeze în amănunt această speță destul de sensibilă. Folclorul aparține acestui popor și e greu să înțelegi atunci când nu ai informațiile necesare. Sunt foarte bucuroasă că s-a întâmplat așa, decizia de astăzi poate fi un precedent care va asigura libertatea creatorilor de cântec popular de a păstra dinamismul, de a asigura continuitatea prin varianta fenomenului de folclor. Eu mă bucur din suflet că s-au cerut probe, că au fost ascultate, că s-a făcut o expertiză de către Institutul de Folclor, cel mai înalt for care poate analiza o speță de genul acesta.”, a dezvăluit Niculina Stoican, pentru Star Popular.

Te-ar putea interesa și: Scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu ia amploare. Gestul făcut de artist, care s-ar putea să-l coste scump: „Aștept să văd cum poate justifica”

„Este o rușine să fii ignorant și să mai și emiți pretenții”

Mai mult, Niculina Stoican susține faptul că folclorul a permis și va permite întotdeauna interpreților să se inspire unul de la celălalt, iar fix acest lucru l-a făcut și ea. Aceasta a lansat aici și un atac subtil asupra colegei de breaslă, Olguța Berbec, care „are pretenții” nejustificate și nu înțelege precis acest domeniu complex. 

„Trebuie să-i mulțumesc din tot sufletul avocatei pentru răbdare, sunt aproape trei ani. Folclorul este o speță delicată și trebuie să-l înțelegi. De ce ai voie să te inspiri de cel de lângă tine. Cumva, dacă privești lucrurile strict pe legislație, pare împotriva legii și a firii. Dar, mergând mai departe și căutând în definiția folclorului și în etnomuzicologie, sunt științe pe care cei care cântă să le studieze un pic. Nu este o rușine să înveți, este o rușine să fii ignorant și să mai și emiți pretenții pe deasupra!”, a conchis artista, conform sursei citate mai sus.

Citește și: Niculina Stoican, prima reacție în scandalul cu Constantin Enceanu. Cei doi au ajuns în instanță

Niculina Stoican nu este fericită cu ipostaza în care a pus-o Olguța Berbec

Vedeta nu și-ar fi dorit nicio clipă să ajungă în instanță, acolo unde colega ei de breaslă a purtat-o timp de aproximativ trei ani. Aceasta își și exprimă dezamăgirea cu privire la „preocuparea” pe care o au anumite persoane în ziua de astăzi, în loc ca fiecare să-și vadă de propria viață. 

"Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat, nu am făcut nimic altceva. Nu sunt eu cea care a făcut acțiunea în instanță, nu sunt eu cea care am acuzat pe nimeni.

Eu doar m-am apărat. Nu este deloc confortabil ce se întâmplă, chiar și în postura aceasta în care eu am câștigat, este trist să vezi că există atâtea alte lucruri importante și grave pe lume care trebuiesc reglementate prin lege și prin justiție și mai există și oameni care au asemenea preocupări desuete din punctul meu de vedere", a mărturisit Niculina Stoican, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience