Niculina Stoican, prima reacție în scandalul cu Constantin Enceanu. Cei doi au ajuns în instanță

Constantin Enceanu, Niculina Stoican, sursa Facebook
Descriere foto: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, sursa Facebook

Niculina Stoican și-a spus părerea cu privire la scandalul în care a fost implicată peste noapte.

Un  nou scandal pare că a acaparat lumea muzicii populare zilele acestea. De data aceasta, protagonistul este chiar Constantin Enceanu, care este nemulțumit de funcția pe care o ocupă în cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, acolo unde Niculina Stoian se află în funcția de manager. Solistul, care spune că este membru de 18 ani în această instituție, consideră că merită mai mult de atât, întrucât alți colegi de breaslă au fost mult mai avantajați, deși nu dețin aceeași notorietate ca el. În acest sens, Constantin Enceanu spune că va rezolva totul în instanță, acolo unde a deschis deja un proces.

„Așteptăm decizia instanței. Eu de 18 ani nu am mai fost  avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu. Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt poate de valoarea mea, dar au fost promovați”, a declarat Constantin Enceanu, potrivit cancan.

Citește și: „Măruță e de vină”. Gheorghe Turda intervine în scandalul creat de Angela Rusu: „Nu trebuie să mai accepte acest gen de emisiuni”

Cum a reacționat Niculina Stoican

În acest sens, Niculina Stoican s-a trezit peste noapte, fără voia sa, într-un scandal de proporții. Vedeta nu și-a dorit să ofere prea multe declarații pe marginea acestui subiect, arătându-se a fi dezamăgită de decizia pe care a luat-o colegul său de breaslă. Acum, îndrăgita artistă spune că așteaptă să vadă ca va hotărî instanța și ce trebuie să facă pe mai departe.

“Dacă el a ales această cale, ce să mai spun? Aștept decizia instanței”, a declarat Niculina Stoican, potrivit Fanatik.

VEZI și: Scandal uriaș în lumea muzicii populare. Laura Lavric o face praf pe Angela Rusu, după ce artista a jignit-o: „Dacă era la valoarea mea, aveam ce să vorbesc”

Niculina Stoican este în proces și cu Olguța Berbec

Nu este însă primul proces în care este implicată Niculina Stoican. Aceasta a fost subiectul unui alt scandal monstru în anul 2021, când o altă colegă de breaslă, Olguța Berbec, a dat-o în judecată pentru faptul că i-ar fi interpretat una dintre melodiile sale, fără să-i ceară acordul. În acest sens, solista s-a arătat a fi dispusă să meargă și până în pânzele albe, doar să arate faptul că are dreptate și că melodia Dragoste veche și nouă îi aparține în totalitate. Cu toate acestea, Niculina nu este de aceeași părere.

„În ceea ce privește subiectul cu melodia furată și acțiunea făcută în instanță, da, pot să confirm că s-a cerut expertiză la Institutul de Folclor Brăiloiu, s-a făcut expertiză, s-a depus la instanță, iar concluzia lor e: piesa este folclor!

Ce mă bucură foarte tare este faptul că nu speța mea contează, ci faptul că se reglementează niște lucruri care trebuie să fie foarte clare pentru generațiile care vin. Noi trebuie să ne păstrăm în niște definiții, criterii, reguli, trebuie să le respectăm ca să putem să lăsăm acest fenomen al folclorului să rămână viu.

Să se transmită de la o generație la alta, cu sursă de inspirație, cu caracter colectiv… sunt lucruri pe care nu le-am inventat eu, sunt definiții ale folclorului date de Brăiloiu. Ar trebui să nu mai avem ușurința asta de a face declarații care ne pun într-o lumina proastă.
Dacă ne punem în situații jenante, trebuie să suportăm și consecințele. Eu mă abțin în a face comentarii, aștept hotărârea instanței. Dar, recunosc, sunt foarte fericită că expertiza a spus adevărul, pe care l-am susținut încă de la început”, a declarat atunci Niculina Stoican pentru Starpopular.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 17 aug 2023, 12:37 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience