NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenți – ediția a IX-a

Data publicării:

Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a noua ediție a Concursului de dramaturgie NEW DRAMA, un proiect dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care sunt încurajați să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

Acest demers cu tradiție al Teatrului EXCELSIOR a oferit până acum pentru sute de adolescenți din România șansa de a-și descoperi vocația artistică.

 

Adolescenții pasionați de teatru sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită până pe 15 mai a.c. pe adresa [email protected], împreună cu formularul de înscriere și o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

 

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:

Înscrierea textelor de către concurenţi, jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2024-2025.

CALENDARUL CONCURSULUI:

15 martie 2023 – lansarea proiectului 15 mai 2023 – deadline pentru înscrierea textelor 30 iunie 2023 – anunțarea titlurilor finaliste septembrie 2023 – atelierul de scriere dramatică decembrie 2023 – spectacole-lectură la Teatrul EXCELSIOR Stagiunea 2024-2025 – premiera spectacolului montat pe baza piesei câștigătoare

 

A devenit deja o tradiție a concursului ca la jurizarea pieselor să fie implicați și părinții de adolescenți, care să citească piesele trimise pentru a afla care sunt pasiunile și obiectele de interes ale tinerilor aflați la această vârstă. Juriul consultativ format din părinți de adolescenți va desemna zece piese pe care le consideră reprezentative pentru universul adolescenților.

 

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe website-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.

 

 

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel