Nadine: „Nu am văzut nici un om fără dinți în gură, în Franța”. Ce spune vedeta despre România, țara natală

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Nadine, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Nadine, Instagram

Nadine a realizat o paralelă între traiul din Franța și cel din România.

Nadine a ales să părăsească showbizz-ul românesc și să se mute în Franța, în urmă cu ceva timp. De atunci, artista le împărtășește mereu oamenilor care o urmăresc diferite lucruri din acea cultură, făcând, de asemenea, și o paralelă cu țara sa natală. De data aceasta, bruneta a vorbit despre cum își ajută statul francez propriul popor, astfel încât oamenii să beneficieze de o stare bună de sănătate pentru cât mai mult timp.

„Francezii mai primesc și alte scrisori, nu doar de la electricitate. De exemplu, o dată la șase luni, li se amintește că a venit momentul să își facă un control la dinți - nu e obligație, ci recomandare. Mai toți o fac, deoarece orice intervenție stomatologică este 100% rambursată de stat. Sau alt exemplu. Femeile, când împlinesc 50 de ani (da, sistemul știe câți ani ai), primesc o scrisoare care le recomandă să facă, tot gratuit, un control mamar. Sau dacă ai bolnavi de cancer în familie, la un moment dat, vei primi o scrisoare să te testezi pentru tipul de cancer identificat în familie. Tot gratuit!”, a scris Nadine pe Instagram. 

„Nu am văzut nici un om fără dinți în gură”

Așadar, vedeta spune că, spre deosebire de România, în Franța toți oamenii au dantura pusă la punct, fără excepție, lucru care în țara natală aceasta crede că se va întâmpla foarte târziu. 

„Așa mi-am explicat și eu de ce, deși locuiesc la țară, nu am văzut nici un om fără dinți în gură. Da, indiferent de nivelul social și de vârstă, TOȚI au dinți în gură…
Și mă gândesc că acest stat/ sistem a reușit, cumva, să dezvolte un parteneriat cu cetățeanul. Ce este însă extrem de relevant este că acest popor nu a experimentat comunismul. Poporul român încă supurează după trauma sistemului comunist, iar la nivel de simbol, din această cauză, nu are nici toți dinții în gură. Va veni și vindecarea, dar nu pentru această generație, până atunci ne certăm dacă să stingem un bec sau nu.”, a continuat ea. 

Nadine, dependentă de alcool: „M-a pus în situații penibile. Aveam nevoie de câteva sticle pe zi”. Cum a scăpat artista de acest viciu

Ce probleme a întâmpinat artista în Franța, cu privire la energia electrică

 În România, problema energiei electrice pare a fi mai mare de la zi, la zi, întrucât oamenii, printre care foarte multe vedete, se plâng din cauza prețurilor crescute, dar și din cauza sumelor umflate. În acest sens, Nadine a ales să-și spună și ea propria experiență, pe care a trăit-o în Franța. 

„Am fost certată de compania de electricitate de aici, din Franța, pentru că, deși am scăzut cu 23% consumul electric, față de luna trecută, la indicațiile acesteia, cum că nu este suficient față de obiectivele stabilite în comun de societatea franceză zonală. (...) Tot în scrisoarea cu pricina, mi-au reamintit care sunt orele în care mă încurajează să spăl la mașina de spălat rufe/vase sau să folosesc uscătorul de rufe. Mi-au semnalat și orele greșite în care am folosit aparatele casnice mai sus amintite, indicându-mi să mă încadrez, după cum urmează: de luni până duminică, între orele 13:10 și 15:10, iar noaptea, de la 01:10 la 07:40 dimineață.", a scris Nadine pe social-media. 

Citește și: Refugiata ucraineană care i-a furat soțul unei britanice, părăsită de bărbat: "Este un mincinos”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel