Motivul pentru care trebuie să mănânci înghețata ușor topită. Mihaela Bilic: „E foarte important”

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit câteva reguli și trucuri importante, când vine vorba de savurarea înghețatei. 

Înghețata este unul dintre deserturile adorate de toată lumea, de la mic, la mare. Este ideală de consumat în sezonul cald, însă se găsește în foarte multe frigidere și în restul anului. Partea cea mai bună este că o putem savura fără grijă, spune Mihaela Bilic, care dezvălui faptul că aceasta este extrem de prietenoasă cu silueta, dacă alegem sortimentul potrivit. Mai există, totuși, un truc, iar acela este de a consuma înghețata ușor topită. 

„Înghețata când e puțin topită, cremoasă se poate savura la parametrii maximi, iar satisfacția este maximă. Când vreți ceva cu puține calorii, să nu afecteze silueta și să dea satisfacții maxime, încercați înghețata puțin topită, frișca, banana bine coaptă și tot ce mai găsiți cremos comestibil, e foarte important să fie cremos.”, a dezvăluit Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Obiceiurile alimentare care distrug ficatul. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Poate apărea inflamația în intestin și de aici peste tot”

Înghețata de vanilie, cel mai potrivit sortiment

Așadar, cel mai bun mod pentru a consuma înghețata este într-un bol, spune Mihaela Bilic, pentru că așa nu doar că se va topi mai repede, dar vei putea avea și tu control asupra porției pe care o deguști. Când vine vorba de sortimentul cel mai prietenos cu silueta, medicul nutriționist spune că cele simple sunt cele mai potrivite. 

„Dacă nu ai pus înghețată în bol și o mănânci din cutie, ea începe să fie bună de la jumătate în jos, pentru că aproape s-a topit, creierul nostru caută această consistență. Ar fi bine să o punem în boluri și să o lăsăm să devină cremoasă. 

Zahărul în combinație cu laptele se absoarbe cel mai lent, iar de aceea e desertul care crește glicemia cel mai puțin. Nu punem înghețata cu sos de ciocolată și multe toppinguri, vorbim de cea de vanilie, banală, care e un avantaj pentru siluetă.”, a continuat aceasta.

VEZI și: Mihaela Bilic nu bea apă: „Am spus mereu că nu îmi place”. Abia acum s-a aflat cu ce o înlocuiește

Câte calorii are înghețata

Astfel, dacă alegi un sortiment simplu, pe bază de vanilie, Mihaela Bilic spune că o porție va avea atâtea calorii precum are și un iartul cu fructe, adică destul de puține.

„Înghețata e pufoasă pentru că e umflată cu aer. Dacă o lăsați aici, o să vedeți că rămâne jumătate în bol. În procesul de fabricație se expandează cu aer, iar volumul se dublează. Înghețata are în jur de 100 calorii, până la 300, multe au cât un iaurt cu fructe, unde avem 10 g de zahăr la 100 de grame de produs. Înghețata în orice anotimp e prietena siluetei și vă recomand să o mâncați ușor topită.”, mai spune Mihaela Bilic. 

Citește și: Cafeaua băută pe stomacul gol duce la gastrită? Mihaela Bilic dezvăluie dacă acest obicei te poate îmbolnăvi sau nu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel