Mihaela Bilic nu bea apă: „Am spus mereu că nu îmi place”. Abia acum s-a aflat cu ce o înlocuiește

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, cafea, captură video Pro TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, cafea, captură video Pro TV

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a recunoscut că nu bea apă și pentru că nu îi place gustul ei preferă să o înlocuiască cu un alt lichid.

Mihaela Bilic a șocat mulți oameni atunci când a dezvăluit că nu bea apă, preferând să o înlocuiască cu un alt lichid. Pe rețelele sociale, medicul nutriționist a explicat că, deși nu este fană a apei, își menține hidratarea prin consumul unui amestec de fructe uscate infuzate în apă fierbinte.

Mihaela Bilic nu bea apă: „Am spus mereu că nu îmi place”

Această băutură, spune ea, are un gust plăcut și servește drept înlocuitor al apei reci, oferindu-i totodată hidratarea necesară. Dezvăluirea făcută de Mihaela Bilic a stârnit curiozitatea fanilor săi, iar mulți s-au întrebat dacă această metodă poate fi la fel de eficientă ca și consumul de apă.

„Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Cătălin Măruță și Mihaela Bilic s-au contrazis pe tema conservelor: „Lasă-mă să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog”

Te-ar putea interesa și: Cătălin Măruță, criticat de internauți după ce s-a contrazis cu Mihaela Bilic din cauza conservelor: „M-a enervat teribil. Neinspirată atitudine!”

„Am curajul să recunosc că nu îmi place apa. Oamenii se simt vinovaţi”

Cu toate că își asumă faptul că nu bea apă, Mihaela Bilic remarcă că mulți oameni se simt vinovați pentru aceeași atitudine, considerând că nu au un comportament sănătos. Medicul nutriționist spunea în urmă cu doi ani că apa poate fi consumată și sub alte forme, precum ciorbă, ceai sau lapte și că este prezentă în diverse alimente, precum unt, carn, fructe și legum.

„Dragii mei, recunosc. Eu nu beau apă, nu o consum, nu îmi e niciodată sete. Am văzut că acelaşi tip de atitudine îl regăsesc la multe persoane. Spre deosebire de mine, care sunt nutriţionist şi am curajul să recunosc că nu îmi place apa, privitorii se simt vinovaţi, consideră că nu au un comportament sănătos. Dar apă înseamnă şi ceai, şi ciorbă, şi lapte. 

Apă avem şi în unt, şi în carne, şi în toate fructele şi legumele. Eu mereu am căutat variante de lichide care să aibă gust, aromă. 

Ce îmi place mie la ceaiuri este că sunt infuzii de plante. Deci ce avem acolo? O apă cu gust! Eu aşa îmi fac acasă, tot felul de infuzii de plante, pe care le pun într-un ceainic mai mare. Şi am 1,5 - 2 litri de ceai pe zi. Lăsaţi natura să dea gust apei voastre!”, spunea Mihaela Bilic în urmă cu doi ani. 

Rețeta cea mai simplă pentru slăbit

În cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV, Mihaela Bilic a fost întrebată de un telespectator ce părere are cu privire la obiceiul de a bea apă în timpul unei mese. 

„Am auzit și eu acest mit, fără suport științific. În primul rând, stomacul nu are rol în digestie. La nivelul lui se secretă suc gastric, care este acid, deci rolul lui este să omoare eventualii compuși patogeni introduși în organism odată cu mâncarea. Digestia și absorbția nutrienților are loc în intestin și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat, când sunt amestecate cu apa.

Dacă apa este băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide și formează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire. Așadar, apa nu doar că ține de foame, dar ajută la slăbit. Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este o gură de mâncare, două de apă. Cât despre sucurile digestive, nicio grijă, acidul clorhidric din stomac topește și pietrele, chiar dacă este diluat cu apă.

Apa are un rol diferit în funcție de gradul de umplere al stomacului. Dacă e băută pe burta goală, într-unul, două minute, părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame, asta ca să-i contrazicem pe cei care spun ca să bei apă când ți-e foame, nu funcționează”, a spus Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel