Cafeaua băută pe stomacul gol duce la gastrită? Mihaela Bilic dezvăluie dacă acest obicei te poate îmbolnăvi sau nu

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit tot ce trebuie să știi despre consumul de cafea.

Există extrem de multe opinii care pun la îndoială beneficiile cafelei și, mai ales, timpul și modul în care aceasta ar trebui să fie savurată. Una dintre aceste păreri controversate face referire la faptul că nu ar trebui să savurezi această băutură pe stomacul gol, întrucât duce la apariția gastritei, însă Mihaela Bilic dezvăluie cum stau, de fapt, lucrurile. De asemenea, medicul nutriționist a vorbit mai întâi despre beneficiile pentru care ar trebui să savurăm în fiecare zi cel puțin o ceașcă de cafea.

„Despre cafea eu am numai lucruri bune de spus, este un tonic natural, cu beneficii pe toate planurile. Ne face mai deștepți, crește puterea de concentrare și capacitatea de memorare, ne trezește tot organismul, de la sistemul nervos, la tubul digestiv, crește rezistența la efort și ajută la slăbit. Ai dreptate să bei cafeaua dimineața, pe stomacul gol. Stimulează musculatura din intestin și previne constipația.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, unde este prezentă în fiecare duminică, pe Pro TV. 

VEZI și: Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri. Declarațiile care au șocat medicii: „Sunt o supercarne”

Duce cafeaua băută pe stomacul gol la apariția gastritei?

Cât despre mitul care asociază cafeaua cu riscul direct de gastrită, Mihaela Bilic spune că aceasta nu este o regulă. Depinde de organismul fiecăruia și de cum reacționează acesta în fața cafeinei. 

„La capitolul risc de gastrită, nu este o regulă, cel mai bine ar fi să-ți întrebi organismul. Cafeaua îți pică bine? Înseamnă că e bine. Și dacă tot vorbim despre cafea, haide să discutăm și câteva mituri. Cafeaua nu crește tensiunea arterială și  nu duce la palpitații, decât în cazul persoanelor cu sensibilitate crescută la cafeină.”, a continuat doctorul nutriționist.

Te-ar putea interesa și: Nouă despărţire în showbiz-ul românesc. Florin Ristei confirmă că nu mai este într-o relație cu Noemi Hedman: „Sunt supărat, mi-e dor de ea”

Cum bem corect cafeaua, în funcție de necesități

Și, pentru că oamenii nu știu câte cești de cafea ar fi recomandat să consume pe zi, Mihaela Bilic are și aici răspunsul. Mai mult, în funcție de beneficiile și avantajele pe care vrei să le obții, trebuie să alegi tipul de cafea pe care vrei să-l savurezi, dar și momentul din zi în care faci asta. 

„Putem să bem fără griji 2-3 cafele pe zi, nu produc agitație și nici insomnie, nici deshidratarea nu apare de la cafea, cofeina are un ușor efect diuretic și efect laxativ, cu rol benefic. Când ar fi bine să bem cafeaua? Depinde care ne sunt obiectivele. Dimineața, când vrem să începem ziua cu energie.

Dacă vrem o cafea care să ne țină de foame, atunci alegem un cappuccino. Amestecul de lapte și cafea ține stomacul plin timp de câteva ore. Dacă vrem o cafea să ne ajute la digestie, bem un espresso după masă, gustul amar stimulează secreția biliară și un ultim secret. Cu cât cafeaua este mai lungă, cu atât conține mai multă cafeină, de evitat în cursul serii, dacă vreți să vă odihniți.”, mai spune Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de pe Pro TV. 

VEZI și: Dr. Virgiliu Stroescu, adevărul despre mămăliga cu brânză. Cât de dăunătoare este această combinație pentru sănătate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel