Mitul slăbitului de vară, demontat. Nutriționist: Nu încurajez

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară, continuarea unui stil de viață sănătos, în contextul varietății de fructe și legume ce ne pot colora farfuriile.

Cum vine vara atenția multora dintre noi se îndreaptă spre vacanță, pe aspectul pe care l-am vrea atunci când suntem pe plajă sau, că tot este sezonul nunților, de cât de bine arătăm în ținutele dorite sau alese. 

Terapeutul nutriționist Alina Epure a explicat, la Antena 1, că putem slăbi mult mai ușor vara, în contextul în care avem o gamă variată de legume și fructe, dar a și subliniat care sunt riscurile începerii unei diete restrictive în sezonul cald.

”Putem avea această șansă să slăbim mai ușor vara, dar depinde foarte mult de cum ne asezonăm salata, câte înghețate mâncăm, câte deserturi avem pe masă în fiecare zi.

Avem o varietate mult mai mare în timpul verii, avem mai multe opțiuni să mâncăm mult mai ușor salatele și fructele proaspete și atunci ne putem bucura de o pată de culoare în farfuria noastră, fără un aport mare de calorii”, a explicat Alina Epure, terapeutul nutriționist, la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Cât privește capitolul ”greșelilor” pe care le putem face vara, din punct de vedere alimentar, nutriționistul a precizat că una dintre principalele greșeli este cea a consumului de băuturi care să ne îngrașe. ”Ne hidratăm cu băuturi alcoolice și poate să fie un exces de la trezire până la culcare, bem mai multă cafea ca să rezistăm mai mult nopțile, la mare și la munte, se mănâncă foarte ușor și în cantități mari înghețată”, a mai spus nutriționistul.

De altfel, Alina Epure a subliniat că în timpul verii nu este nevoie de o cantitate mai mare de mâncare, deoarece sațietatea se instalează mult mai ușor, ”nu avem nevoie nici de foarte multe grăsimi, cum se observă în timpul iernii, și atunci, salatele ușor asezonate, nu trebuie să găsim grăsimi foarte  complexe, ne pot ajuta și ne pot oferi o sațietate foarte bună”, iar în timp ce rata metabolică este mai mare, făcând mai multă mișcare, ”ne permite să adăugăm două frunze de salată, în plus, sau două felii de morcov, și deși nu avem o flexibilitate mare din punct de vedere caloric, este important  cu ce ocupăm acest aport de calorii, ce aducem în meniul nostru zilnic”, a continuat terapeutul nutriționist.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel