Mitul cinei de la ora 18:00, desființat. Cât timp trebuie să treacă între cină și micul-dejun

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Handy Wicaksono
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Handy Wicaksono

Mitul cinei de la ora 18:00 a fost desființat. Poți lua cina la orice oră, cu o condiție.

Mitul cinei de la ora 18:00 a fost desființat, potrivit celor mai recente cercetări. Mâncatul cinei târzii nu ne poate dăuna sănătății... dacă a doua zi iei și un mic dejun târziu. Ora exactă la care ar trebui să te oprești din mâncat pentru o zi a fost dezbătută de ceva timp.

Mulți factori influențează momentul în care o persoană se oprește din mâncat, cum ar fi pofta de mâncare, obiceiurile, cultura, programul de lucru, preferințele personale și mediul social.

Principala preocupare pentru majoritatea oamenilor este că mâncatul prea târziu poate contribui la creșterea în greutate. Toată lumea are o opinie cu privire la cel mai bun moment pentru a nu mai mânca, dar vă puteți întreba dacă vreuna dintre ele se bazează pe cercetări științifice.

Este un sfat cunoscut faptul că mâncatul la ore târzii în timpul nopții poate cauza creșterea în greutate și complicații de sănătate.

Cât timp trebuie să treacă între cină și micul-dejun

Dar cercetările au descoperit acum că este perfect în regulă să terminați cina la ora 21.30 - dacă luați și un mic dejun târziu a doua zi.

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College London, a realizat un studiu pe 80.000 de adulți din Marea Britanie. El a analizat diferite ore de masă și ferestrele de timp în care oamenii mănâncă, potrivit Daily Mail.

Rezultatele complete, colectate prin intermediul companiei de nutriție personalizată Zoe, vor fi publicate abia la sfârșitul acestui an, dar concluziile preliminare arată că unii pot termina masa de seară până la ora 21.30 - așa cum fac mulți pe continent - rămânând sănătoși și evitând problemele de greutate.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel