Miroase a peşte în casa ta, deşi nu ai gătit. Poţi fi în PERICOL. Verifică imediat prizele!

Data publicării:
Fotografie creată de Markus Spiske, de la Pexels
Descriere foto: Fotografie creată de Markus Spiske, de la Pexels

Mirosurile ciudate din casă pot semnala probleme ascunse. Unul dintre mirosurile care trebuie să ne pună mereu în gardă este cel de peşte. 

În casă miroase de parcă ai fi gătit peşte, dar tu nu ai avut aşa ceva pe foc? Mirosul ar putea veni de la coşul de gunoi, de la mucegaiul care s-a format în casă sau chiar de la o vietate care a murit undeva în casă. Însă cea mai periculoasă cauză ar putea fi supraîncălzirea unui aparat electric sau a unei prize. 

Materialele plastice, polimerii şi cauciucurile folosite pentru a izola aparatele, corpurile de iluminat şi prizele electrice pot emana un miros de peşte atunci când se încălzesc. Urmăreşte mirosul până la sursă sau cercetează orice ar putea emana acest miros. Cel mai rău caz este acela în care mirosul vine de la o priză electrică sau un comutator. Dacă ignori acest miros, s-ar putea ajunge la un incendiu, scrie clickpentrufemei.ro.

CITEŞTE ŞI Curăță tava de cuptor arsă sau plină de grăsime cu acest ingredient din bucătărie. Câteva grame sunt de ajuns

Trucul simplu cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine

 

Când spălăm hainele, putem găsi brusc pete care nu s-au curățat. Când acele pete sunt foarte vizibile și sunt pe haina noastră preferată, folosirea unor produse, precum clorul, poate dăuna foarte tare. De aceea, astăzi vă vom oferi un truc cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine, fără a deteriora.

Există mai multe trucuri naturale pentru a ajuta la îndepărtarea petelor precum oțetul și chiar bicarbonatul, dar există un alt lucru pe care îl putem folosi și care nu lipsește niciodată din bucătăria noastră: cartoful! Acest aliment este bogat în amidon, care are o mare putere de absorbție împotriva dificultăților petelor, mai ales dacă sunt de clorofilă, adica dacă te-ai murdarit cu „verdele” unor legume sau chiar iarbă.

Nu trebuie să cheltuiți banii pe produse scumpe sau toxice, nici să riscați să vă deteriorați hainele cu lichide corozive. Acest truc, pe lângă faptul că este ecologic și natural, nu dăunează hainelor și este cu un aliment pe care îl puteți găsi în orice magazin. Chiar și un cartof vechi în fundul sertarului cu legume va fi la îndemână. VEZI MAI MULTE AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel