Curăță tava de cuptor arsă sau plină de grăsime cu acest ingredient din bucătărie. Câteva grame sunt de ajuns

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Dacă suferi de fiecare dată când te gândești că trebuie să folosești tava cuptorului și, mai ales, cât de greu este să îndepărtezi murdăria, îți dezvăluim câteva trucuri, care te vor scuti de mult timp și o vor lăsa curată ca lacrima. Curăță simplu tava de cuptor arsă sau plină de grăsime cu aceste ingrediente la îndemână din orice bucătărie.

Temperaturile ridicate, diferitele tipuri de alimente și dificultățile de a o spăla în chiuvetă, fac sarcina curățării tăvii cuptorului o adevărată corvoadă pentru gospodine. Dacă adăugăm la asta faptul că mâncarea se lipește de multe ori de ea și nu iese în niciun fel, avem rețeta perfectă pentru a renunța la folosirea cuptorului, ceea ce poate fi, de asemenea, o provocare pentru curățenie. Dar aceasta este o greșeală. Cuptorul poate fi cel mai bun aliat al tău în bucătărie, iar, cu trucurile potrivite, curățarea tăvii cuptorului nu mai este o problemă.

Murdăria de pe tava de copt este de obicei cauzată de grăsime și, mai ales, de grăsimea arsă. Așadar, vom avea nevoie de produse de degresare și, de asemenea, de unele produse ușor abrazive, dar atenție la acestea din urmă, pentru că riscăm să deteriorăm tava.

Deși poate părea o prostie, prima opțiune ar trebui să fie folosirea detergentului de vase și a unui burete de curățat. Deși este mult mai blând decât alte substanțe chimice, detergentul este de fapt un degresant, iar buretele de curățat este abraziv, așa că, dacă petele de pe tavă nu sunt prea mari sau credeți că nu sunt prea lipite, aceasta este probabil cea mai bună opțiune.

Dacă aveți nevoie de ceva mai puternic, puteți încerca întotdeauna un burete de curățat din oțel sau aluminiu (tip nana). Trebuie să aveți grijă cu această opțiune, deoarece vă puteți zgâria tava cuptorului, așa că, dacă nu sunteți sigur, cel mai bine este să încercați într-un colț mic, pentru a vă asigura că nu veți deteriora tava.

 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel