Mircea Solcanu a trăit cu 4 lei pe zi, dar acum se simte cel mai fericit: „Toate trec!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Acasă la Măruță/YouTube
Descriere foto: Sursă foto: Acasă la Măruță/YouTube

Dacă în urmă cu mai bine de 10 ani, Mircea Solcanu avea o viață de lux, fiind unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din România, acum acesta recunoaște că au fost momente în care a trăit și cu câțiva lei pe zi. Chiar și așa, abia acum e cu adevărat fericit.

Mircea Solcanu a experimentat o schimbare radicală în viața sa după ce s-a retras din lumea televiziunii. Cu un deceniu în urmă, era prezentatorul popular al emisiunii "Poveștiri de noapte cu Cabral", bucurându-se de o mare popularitate și legând prietenii cu numeroase vedete.

Mircea Solcanu a învățat să trăiască modest

Mircea Solcanu, fostul prezentator, este acum pensionat pe caz de boală și se confruntă cu multiple probleme de sănătate, inclusiv scăderea auzului la ambii urechi după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori cerebrale acum câțiva ani. Deși a rămas surd la urechea dreaptă, problemele auditive s-au extins și la urechea stângă. Cu toate acestea, Mircea Solcanu încearcă să gestioneze situația și să nu fie copleșit de provocările pe care le întâmpină.

Mai mult decât atât, problemele se țin lanț de Mircea. Fostul prezentator TV s-a mutat la Constanța pentru a fi aproape de cea care i-a dat viață, dar pe care între timp a pierdut-o. În ultimii ani de viață a fost singurul care a îngrijit-o. Are 1100 de lei pensie și recunoaște că a trăit și cu 4 lei pe zi.

„Sunt pensionar. Am 1100 de lei și, pentru că am și niște datorii la ANAF, e mai mică. Nu mi-a lipsit absolut nimic, deși, teoretic, nu aveam niciun ban. Au fost și momente  grele. Am trăi și cu 4 lei pe zi. Mă întreabă lumea: 'Când ai fost mai fericit atunci când erai bogat sau acum când ești sărac?' Toată lumea știa că sunt sărac și, fără să respis am spus: Acum când sunt sărac.'” , a mărturisit el în podcastul lui Cătălin Măruță.

Te-ar putea interesa și: Mircea Solcanu, mărturisiri sincere de când s-a retras din televiziune. Cât de greu îi este să trăiască în singurătate: „Tot timpul m-am considerat dependent de oameni!”

Cum arată acum viața lui Mircea Solcanu

Mircea Solcanu a vorbit deschis despre dificultățile întâmpinate în perioada de după retragerea din televiziune. Acesta a fost sincer și a mărturisit cât de grea a fost adaptarea la noul stil de viață. 

„Te doare sufletul câteodată că nu mai bate nimeni la ușă sau nu te mai caută nimeni?”, l-a întrebat Măruță pe Mircea Solcanu, care era cunoscut de toate vedetele acum mai bine de 10 ani, chiar Cabral îi era partener de emisiune.

„Nu! Nu, pentru că Dumnezeu aude ce vorbesc oamenii respectivi când eu nu sunt de față. Bănuiesc că nu mai bat pentru că așa își manifestă Dumnezeu iubirea față de mine. Eu, poate, i-aș primi la fel, că doar, Doamne iartă-mă, nu mi-au făcut nimic, și, chiar dacă mi-ar fi făcut, ce? Toate trec!”, i-a povestit Mircea Solcanu, în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

Youtube video image

Te-ar putea interesa și: Ce spune Mircea Solcanu despre căsătoriile între persoane de același sex în România, după ce s-a pocăit: „Va crește numărul divorțurilor și…”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel