Ce spune Mircea Solcanu despre căsătoriile între persoane de același sex în România, după ce s-a pocăit: „Va crește numărul divorțurilor și…”

Mircea Solcanu, captură youtube
Descriere foto: Mircea Solcanu, captură youtube

Mircea Solcanu a vorbit despre căsătoriile între persoane de același sex în România, după ce a renunțat la homosexualitate și s-a pocăit.

Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV. Acesta a moderat ani la rând o emisiune alături de Cabral. După declarațiile controversate făcute de vedetă, cu privire la orientarea sexuală, acesta a fost dat afară și nu a mai reușit niciodată să revină în televiziune, ajungând să se refugieze în orașul natal, Constanța. Ulterior, fostul prezentator a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, motiv pentru care a ales să meargă la Viena pentru a rezolva această problemă. Acum, viața fostului prezentator TV s-a schimbat radical, asta după ce a luat decizia de a se pocăi.

Ce spune Mircea Solcanu despre căsătoriile între persoane de același sex în România, după ce s-a pocăit

Într-un interviu recent,  Mircea Solcanu a mărturisit că a simțit că trebuie să facă unele schimbări în viața sa și să se apropie mai mult de Dumnezeu.

'Eu m-am pocăit și nu cred că e potrivit pentru noua mea identitate să mă pronunț în chestiuni lumești. Sunt lucruri care țin de firea omului și fiecare e liber să asculte de ea sau de sufletul lui. Trăind însă într-un așa-zis stat laic, indivizii pot dispune de corpul și de sufletul lor, așa cum doresc.

Dezbaterea însă este una falsă, menită să atragă atenția opiniei publice de la rușinea naționala din ultima săptămână. E doar un balon de săpun menit să crească în sondaje partidele extremiste, prietene cu Moscova.

Dacă se dorea cu adevărat eliminarea dublei măsuri se făcea după referendumul pentru definirea familiei; acel referendum, care a ținut două zile, și din care am înțeles că poporul român are decență și nu se bagă în cearceafurile altor semeni. Ar fi fost consecința de bun-simț a executivului și a legiuitorului', a spus Mircea Solcanu pentru impact.ro.

Mircea Solcanu a comentat noul act normativ, privind drepturile străinilor gay, căsătoriți cu români, pe teritoriul României.

'Însă, această dezbatere este recurentă și apare în situații cu adevărat critice, doar ca să scindeze societatea asta de părerologi și de comentatori de birt. Cred că inițierea dezbaterii (care se va termina la fel ca și celelalte din ultimii 22 de ani) este îndreptată și împotriva BOR care în ultima săptămână are o poziție articulată și creștină de secol 21. Purtătorul de cuvânt fiind nevoit sa afirme lucruri care vor fi interpretate retrograde și învechite, că doar nu va spune domnul Bănescu că sodomia e în regula. Ținta dezbaterilor nu sunt homosexualii, ci Comisia Europeană, căreia o să i se arunce în față această intenție: Uitați îi lăsăm pe gay să se mărite, iar ei sunt mai mulți și vor fi mai fericiți decât bătrânii pe care i-am schingiuit prin beciuri''.

„Dacă ăștia bogați si celebri nu reușesc să se țină de jurăminte și de casă”

'Dacă facem un exercițiu de imaginație (adică discutăm nuvele SF) și România va adopta acest parteneriat civil, el vine si cu niște urmări, va crește numărul divorțurilor, al ordinelor de restricție și al victimelor violenței domestice, care până acum erau doar doi băieți care se cafteau sau două fete care se trag de păr.

Păi, noi încă nu avem destule brățări pentru agresorii heterosexuali; o să avem și pentru gay?!? Mă îndoiesc si cred că o să mă doară mijlocul. Cât despre această instituție' numai săptămâna trecută doi celebri gay au divorțat (Billy Porter si Ricky Martin). Dacă ăștia bogați si celebri nu reușesc să se țină de jurăminte și de casă, nu vreau nici să mă gândesc cum va arăta la Pucioasa, probabil cu suflete asezonate cu pucioasă.

Gândul meu către societatea românească este să-și păstreze decența arătată la Referendumul pentru familie, să nu se lase atrasă într-o dezbatere care oricum nu duce nicăieri si care servește unora care doresc să ne despartă și să ne guverneze', iar către gay să-și analizeze opțiunile; derdelușul care duce către iadul depresiei, anxietății și izolării sociale sau cărarea strâmtă, plină de ciulini, cu Codul Penal al sufletului (Biblia) la subraț si crucea în spate (nu la gât, nu pe perete), dar care se termină tot cu o căsătorie, cu Hristos', a mai declarat Mircea Solcanu pentru impact.ro.

Ce presupune noul proiect de lege

'Acest proiect de lege nu reglementează recunoașterea căsătoriilor ori a convențiilor civile între persoane de același sex pe teritoriul României și alte drepturi ce derivă din această recunoaștere. Proiectul de act normativ este o implementare în legislația națională a prevederilor legale existente în domeniu la nivelul Uniunii Europene, doar privind libera circulație a persoanelor.

Implementarea acestor prevederi este o condiție obligatorie pentru România, ca urmare a hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene din data de 5 iunie 2018 în cauza C-673/16, iar nerespectarea ei face posibilă declanșarea unei proceduri de infringement care se poate finaliza cu condamnarea României de către instanța de contencios european….

În concret, conform prevederilor actului normativ, persoanele care nu au cetățenia română, căsătorite pe teritoriul altui stat al Uniunii Europene cu un cetățean român, de același sex, pot solicita, dacă este cazul, viză pentru intrarea în România, respectiv drept de ședere pe teritoriul țării noastre, în condițiile legii, având ca motiv continuarea vieții de familie alături de cetățeanul român'.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 iul 2023, 13:28 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience