Mihaela Bilic propune meniul pentru mesele de Paște: La capitolul mic dejun o să pun drobul

Captură video Youtube/ Alexandra Maria
Descriere foto: Captură video Youtube/ Alexandra Maria

Mihaela Bilic recomandă ce ar trebui să consumăm  în zilele de sărbătoare, ce urmează să vină.

Mihaela Bilic vine cu câteva sugestii importante, pentru mesele de Paște. Nu contează ce mâncăm, ci în ce măsură consumăm alimentele și cum le combinăm, spune medicul nutriționist. 

"Cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă. Aici e greșeala. Mâncăm multe la o singură masă. Avem două zile care o să fie doar despre mâncare, deci nu ne ia nimeni farfuria din față. Dacă o luăm treptat, nu o să ni se facă rău.", a spus Mihaela Bilic, la Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Ce meniu propune Mihaela Bilic pentru micul dejun

"La capitolul mic dejun o să pun drobul, el este vedeta. El este un preparat făcut din organe, o sursă de proteine. Ele sunt fierte, coapte la cuptor, cu multe verdețuri. Deci, din punct de vedere dietetic, nu este nimic rău. Se potrivește foarte bine cu o dietă, e bun pentru siluetă. Punem legume multe proaspete lângă drob. Cașul de primăvară este plin de apă și atunci se poate pune și caș în farfurie.", a continuat aceasta.

Recomandarea pentru masa de prânz

"La prânz mâncăm ciorba de miel, făcută cu borș, care e plin de bacterii sănătoase. Aici putem adăuga și stufatul, ceapa și usturoiul din belșug, care sunt mult mai ușor de digerat decât varianta lor târzie, sunt pline de fibre. Se fierbe totul, se pune carne de miel, care trebuie puțin degresată, pentru că e mai grea decât cea de porc. Nu adăugăm ulei din exterior. În acest fel, va fi mai ușor de digerat.", a mai spus ea.

Care este cina ideală

"La cină avem friptura care este la cuptor, nimic greșit. Punem lângă ea salată verde multă și punem aici și puțină pască. Spre deosebire de alte dulciuri, este o combinație interesantă la pască, între aluat și brânză. Punem mai puțin zahăr și nu mi se pare nimic periculos. Cozonacul e ok dacă nu are multă nucă, zahăr și cacao.", a spus medicul nutriționist.

Beneficiile ouălor

Când vine vorba de ouă, Mihaela Bilic are doar cuvinte de laudă și recomandă consumarea lor și în diete.

"Nu există un aliment mai eficient pentru cura de slăbire decât oul. Are niște proteine foarte bune și calorii puține. La capitolul sațietate, oul este top. Pentru 80 de calorii, are cel mai are indice de sațietate și atunci aș spune că dacă îl mâncați la aperitiv s-ar putea să nu mai vrei să mănânci altceva. Poți mânca 2 ouă pe zi, chiar și 3. Nu avem niciun fel de contraindicație, doar să nu puneți peste el maioneză. Oul dacă este suprafiert, va fi mai greu de digerat.", a adăugat Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 19 apr, 13:33 | Categorie: Lifestyle
Get it on App Store Get it on Google Play