Mihaela Bilic, alimentul la care trebuie să renunți pentru a scăpa de kilogramele în plus. STUDIU

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură foto DIGI 24
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură foto DIGI 24

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul periculos pentru silueta noastră. Iată la ce poți renunța pentru a avea un corp de invidiat. 

Mihaela Bilic a dezvăluit un studiu cât se poate de interesant realizat de cercetătorii de la Harvard Institute of Economic Research, referitor la obiceiul care poate cauza obezitate. 


Nutriționistul a explicat chiar pe pagina ei de Instagram că gustările dintre mese sunt cele care aduc kilogramele în plus. Este imporatnt să renunțăm la acest obicei, de a ronțăi mereu câte ceva, pentru a avea silueta pe care ne-o dorim și să ajungem să avem doar 3 mese pe zi. 


„Nu ne îngrășăm din mâncare, ci din ronțăieli.


Până în anii ‘70 nu existau alimente ambalate și nicio posibilitate să găsești ceva de ronțăit la colț de stradă. Până acum 50 de ani nu mânca nimeni în mașină, pe stradă sau în canapea… majoritatea preparatelor nu puteau fi consumate decât stând la masă și folosind tacâmuri. Se mâncau sandvișuri doar când mergeai la picnic sau plecai într-o călătorie și aveai un drum lung de făcut. 


Cercetătorii de la Harvard Institute of Economic Research au publicat un studiu cu titlul “De ce sunt americanii obezi?” Răspunsul a fost: obiceiul de a mânca între mese, adică snacking-ul! A fost analizat comparativ consumul zilnic de alimente între anii 1976 și 1996 și s-a observat o creștere a aportului de calorii înafara meselor de 240%. 


Cu alte cuvinte este suficient să eliminăm din alimentația zilnică tot ce este ambalat și ușor de ronțăit și să ne concentrăm pe mâncarea clasică, consumată la cele 3 mese principale. Surpriza este că și slăbim, un pachet de chips-uri sau biscuiți au calorii cât o ciorbă și o tocăniță la un loc”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

 

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit detalii incredibile despre diete și un stil de viață sănătos.

 

"Organismul e foarte interesant. E atât de performant construit, încât ceea ce numim noi nesănătos, că aici avem o problemă cu definiția. Deci noi avem prejudecăți, ne-a ajutat și medicina să zic așa, în anii 1970 au fost acuzate grăsimile de tot ceea ce e mai rău. Dar acolo a fost o conspirație în spate!

 

După 50 de ani, acum se vorbește de faptul că industria zahărului a plătit grav pentru studiile alea, ca să nu iasă zahărul vinovat. Pe bune! Aici nu mai e mister!

 

Când au acuzat grăsimile, abia atunci a început lumea să se îngrașe, pentru că toată lumea a fugit de grăsime, care are 9 kalorii pe gram și s-au dus spre făinoase și spre zahăr, care au 4 kalorii pe gram, dar care îngrașă mai mult decât kaloriile pe care le conțin.", a declarat Mihaela Bilic, în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel