Mihaela Bilic, despre cum să nu ne îngrășăm în vacanță, la plajă. Ce fructe sunt indicate pentru siluetă

Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Mihaela Bilic a dezvăluit cum să nu ne îngrăsăm în vacanță. Nutriționistul atrage atenția asupra fructelor.

"Consumați roșii în toate formele și preparatele, inclusiv suc de roșii în loc de băuturi răcoritoare. Avem nevoie de licopen care protejează pielea de la interior, completând efectul exterior de protecție obținut prin creme solare. Puneți puțin ulei sau brânză în salate. Licopenul este liposolubil și nu se poate absorbi/metaboliza decât în prezența grăsimii. 

Consumați cât de des puteți pește și fructe de mare. Reprezintă un aport esențial de acizi grași Omega 3 cu rol antiinflamator și de regenerare a tuturor celulelor. În plus, sunt bogate în proteine și țin de foame pentru puține calorii.

Dacă consumați băuturi răcoritoare, alegeți întotdeauna varianta fără zahăr (zero sau Max), există inclusiv ice tea fără zahăr; cele 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar de suc (fie el și natural) merită “cheltuite” pe un desert adevărat, iar îndulcitorii au și avantajul că taie pofta de dulce. Din frigiderul de înghețată alegeți întotdeauna varianta pe băț, cu fructe și fără glazură de ciocolată este plină de apă și are mult mai puține calorii (70cal față de 250cal)

Pe meleaguri românești nu uitați de saramură, este o metodă delicioasă și dietetică de a consuma pește fript, gătit umed (ușor de digerat) și cu garnitură de mămăligă, care nu are gluten.

"Fructele, pericol pentru siluetă"

Fructele pot deveni un pericol pentru siluetă dacă sunt consumate fără măsură (mai mult de 1 kg/zi). Dintre toate variantele, piersicile și caisele sunt cele mai prietenoase cu silueta, iar prunele cele mai indicate pentru un tranzit intestinal optim.

La capitolul ronțăieli, pufuleții rămân opțiunea cea mai dietetică (volum mare, expandați cu aer, puțină grăsime și puțină sare); și porumbul fiert/copt e de preferat oricăror gogoși sau langoși.

Cât despre Cafe frappe, cereți varianta cu multă gheață și renunțați la frișcă sau siropul de ciocolată, bula de înghețată aduce suficient zahăr cat să nu acopere complet aroma de cafea. Nu, n-am uitat de alcool: vinul roze cu gheață și bulele rămân variantele cu beneficii maxime la capitolul satisfacție și impact minim la nivel de siluetă/calorii", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 14 aug 2021, 09:56 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience