Mierea de mană, elixirul pentru ficat și imunitate. Bogdan Pașcu: E un cocktail mineral. Are de 20 de ori mai multe vitamine, Calciu și Magneziu

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Mierea de mană este una foarte specială, nu numai datorită originii sale, ci și datorită caracteristicilor sale. Are o culoare maro închis și un gust foarte specific, ușor caramelizat.

Mierea de mană se prepară din frunzele foioaselor și coniferelor. Acestea au un suc gros, dulce, numit mană, cunoscut și sub numele de rouă de miere. Este cel mai frecvent în stejar, tei, salcie, brad și pin. Un rol extrem de important în formarea manei joacă păduchii de frunze care parazitează copacii. Ei forează găuri pe frunze,  iar un suc dulce și lipicios se scurge din ele.

Păduchii de frunze îmbogățesc lichidul cu enzimele din sistemul lor digestiv și îl eliberează la suprafața frunzelor sub formă de material nutritiv valoros numit – mană. Din acest moment, albinele încep să-și joace rolul în fluxul de lucru.

Mierea de mană, proprietăți benefice pentru sănătate

Tipic pentru mierea de mană este culoarea roșiatică, cu note de lemn-caramel și consistență groasă. Odată cristalizată, culoarea se poate schimba în maro deschis, gri. Consistența este o masă groasă, lichidă, semi-cristalizată sau cristalizată. Gustul său este dulce, dar uneori are o aromă ușor acră sau amară. Aroma este de fructe coapte și caramel.

Bogdan Pașcu, apicultor, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt beneficiile pe care mierea de mană le are pentru organism.

”Mierea neagră nu este din nectar, ci din rășina copacilor. E cu totul altceva. Este mult mai bogată în amioacizi și în vitamine. Se numește miere de mană. Are o mulțime de beneficii pentru organism datorită compușilor pe care îi conține.

Complexul de substanțe biologic active – minerale, aminoacizi esențiali și vitamine, determină efectul său antibacterian puternic și capacitatea sa de a întări sistemul imunitar.

Mierea de mană este compusă dintr-o cantitate mare de aminoacizi liberi, iar substanțele minerale din ea sunt între 5 și 9 ori mai multe decât la speciile nectarine ușoare.

Conține de 20 de ori mai multe vitamine și minerale (în special calciu și magneziu) decât mierea produsă din nectarul de flori, deci poate fi considerată un cocktail mineral. Datorită conținutului ridicat de calciu si magneziu, mierea de mană întărește oasele și previne osteoporoza”, a explicat Bogdan Pașcu, apicultor în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel