Micșorarea zilei, impact asupra creierului. Vlad Ciurea: Trebuie să menținem odihna corespunzătoare. Să citim, să ne odihnim bine și să ne iubim

Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Micșorarea zilei are un impact masiv asupra creierului. Prof. univ. dr. Vlad Ciurea ne-a explicat ce trebuie să facem pentru a trece peste aceste schimbări și cum ajutăm creierul să se mențină sănătos.

Micșorarea zilei ne afectează funcționarea întregului organism. Modificările sezoniere ale luminii - zile mai lungi vara, mai scurte iarna - au fost asociate de mult timp cu comportamentele umane, afectând totul, de la somn și obiceiurile alimentare până la activitatea cerebrală și hormonală.

Tulburarea afectivă sezonieră este un prim exemplu este un tip de depresie legată de expunerea redusă la lumina naturală a soarelui, care apare de obicei în timpul lunilor de iarnă și mai des la latitudini mai mari, când orele de lumină sunt cele mai scurte.

Terapia cu lumină puternică s-a dovedit a fi un remediu eficient pentru tratarea tulburării sezoniere, la care se adaugă boli precum depresia majoră nesezonală, depresia postpartum și tulburarea bipolară, dar modul în care schimbările sezoniere în ceea ce privește lungimea zilei și expunerea la lumină afectează și modifică creierul la nivel celular și de circuit i-a ținut pe oamenii de știință în mare parte în întuneric.

 

Cum ne afectează mișcorarea zilei funcționarea creierului

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum ne afectează toate aceste schimbări funcționarea creierului.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 11 sep 2023, 08:45 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience