Metoda "petală". Cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios: Trucul genial care te ajută să economisești o grămadă de timp

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Didi Miam
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Didi Miam

Orice gospodină știe că prepararea piureului de cartofi este consumatoare de timp. Există însă și câteva trucuri care te ajută să economisești timp. Unul dintre ele este metoda "petală". Iată cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios.

Gătitul ingredientului principal - cartofii - poate fi o problemă.

Desigur, nu este nimic dificil în tratamentul termic al acestei legume: aruncați cartoful într-o oală cu apă, porniți aragazul și așteptați. Dar nu doriți să așteptați o jumătate de oră până când produsul atinge gradul dorit de pregătire.

Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a economisi timp: nu este nevoie de mai mult de șapte minute pentru a fierbe cartofii.

Ca urmare, întregul fel de mâncare va putea fi gătit destul de repede.

Ai găsit în frigider lapte expirat? Nu-l arunca niciodată! Îl poți folosi cu succes la curățenia din casă

Metoda "petală". Trucul care te ajută să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios

 

Atunci când faceți piure de cartofi, nu este nevoie să fierbeți cartoful întreg: acesta poate va fi în continuare "prelucrat" cu un tăietor.

Acest lucru înseamnă că cartofii pot fi gătiți în siguranță tăiați bucățele. Acest lucru înseamnă că felul de mâncare va fi gata mult mai repede decât de obicei. Înainte ca leguma să fie băgată în oală, trebuie tăiată în "petale" - ca înainte de prăjire. Fiecare bucată nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 2 mm.

Nu este necesar să turnați multă apă într-o oală cu cartofi. Este suficient un volum cât să acopere cartofii tăiați în felii.

Volumul mic de lichid va ajuta cartofii să fiarbă ușor, în timp ce dimensiunea mică a cartofilor îi va găti mai rapid. După doar câteva minute, cartofii pot fi făcuți piure.

O banană și o lingură de miere de albine. Trucul care va face minuni în această vară dacă îl folosești o dată pe săptămână

Istoria piureului de cartofi

 

Istoria piureului de cartofi se întinde pe 10.000 de ani și pornește din munții din Peru, traversând peisajul rural irlandez și ajungând în Franța. 

În timpul războiului de șapte ani de la mijlocul secolului al XVIII-lea, un farmacist al armatei franceze pe nume Antoine-Augustin Parmentier a fost capturat de soldații prusaci. Ca prizonier de război, a fost nevoit să trăiască pe rații de cartofi.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel