Ai găsit în frigider lapte expirat? Nu-l arunca niciodată! Îl poți folosi cu succes la curățenia din casă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anita Jankovic
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anita Jankovic

Majoritatea dintre noi au descoperit că au lapte expirat în frigider. Nu-l arunca niciodată, spun gospodinele cu experiență. Îl poți refolosi în bucătărie, ca produs de înfrumusețare sau ca aliat în curățenia casnică.

Evident, în primul rând, trebuie să te asiguri că laptele nu și-a schimbat culoarea și că nu miroase urât. Alternativ, îl poți fierbe câteva clipe și, dacă nu se formează cocoloașe, ești sigur că îl poți folosi. Ești curioasă să afli mai multe? Să începem!

Laptele acru poate fi utilizat în rețete dulci sau sărate. Se poate folosi în aluatul pentru clătite sau în cel de pâine.

Folosește-l și în crema de zahăr ars, la prepararea budincii, în cheesecake sau chiar în crema penru prăjituri. Dacă adori omleta sau brânzeturile preparate acasă, laptele expirat este ideal. 

Ai găsit în frigider lapte expirat? Nu-l arunca niciodată! Îl poți folosi cu succes la curățenia din casă

Dar asta nu este tot: poți crea și produse pentru frumusețea ta. De exemplu, dacă vrei să folosești un scrub exfoliant pentru față, acesta poate fi un ingredient cu adevărat eficient.

Pentru a face acest lucru, umpleți un castron cu lapte și adăugați trei linguri de fulgi de ovăz. Amestecă cele două ingrediente și întinde amestecul răcit pe piele, frecându-l ușor. Lăsați-l să acționeze până se usucă complet, apoi clătiți-l, masând fața. 

Dacă, pe de altă parte, vrei să albești petele de pe piele, ia un tampon de bumbac și scufundă-l în lapte apoi aplică-l pe zonele afectate. Lăsați-l să acționeze peste noapte și dimineața, nu uitați să vă clătiți fața. 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 

Cum să cureți tigaia cu doar două ingrediente

Iată cel mai simplu truc pentru îndepărtarea murdăriei rezistente de pe tigăi. Motoda devenită virală pe TikTok necesită doar două ingrediente.

Ingrediente necesare:

Sare
Lamâie

O femeie a dezvăluit, pe Facebook, cum s-au transformat tigăile ei, după ce le-a curățat cu sare și lămâie.
Deși părea prea simplu pentru a funcționa, femeia a fotografiat întreg procesul, iar finalul este uimitor.

Trucul secret

Femeia a dezvăluit însă că există un secret al tehnicii, recomandând celor care vor să o încerce să opteze pentru sare grunjoasă în locul sării normale de masă.

Dar, în afară de asta, ea a spus că pur și simplu "arunci sare grunjoasă, iei lămâia și freci tigaia" - asta e tot!

Inutil să mai spunem că și alții au fost dornici să încerce.

"Uimitor!!! O să încerc asta!" a spus o persoană, în timp ce o alta a adăugat: "Wow, arată ca o tigaie nouă, cu siguranță o voi încerca pe aceasta".

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel