Mesajul transmis de familia regretatului Mitică Popescu, după moartea acestuia: „Boala n-a putut fi învinsă”

Data actualizării: | Data publicării:
Mitică Popescu, foto Facebook/ D'ale lu' Mitică
Descriere foto: Mitică Popescu, foto Facebook/ D'ale lu' Mitică

Familia actorului Mitică Popescu a avut prima reacție, după moartea acestuia. 

Lumea cinematografiei este în doliu, după ce regretatul actor Mitică Popescu s-a stins din viață. Acesta a murit la Spitalul Elias, din Capitală, unde a fost internat pe data de 27 decembrie. Starea critică a început să se instaleze pe  30 decembrie, astfel încât pe data de 3 ianuarie, corpul său a cedat, în urma problemelor de sănătate de care suferea. Acum, la câteva ore de la confirmarea decesului de către medici, membrii familiei acestuia au oferit și primele declarații, cu privire la ultimele clipe din viața maestrului. Se pare că moartea a fost una fulgerătoare, astfel încât Mitică Popescu nu a avut timp să simtă suferința cauzată de multitudinea problemelor de sănătate. 

„Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre „monștrii sacri” ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, arată familia actorului într-un comunicat transmis HotNews.ro.

Te poate interesa și: Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, poveste de dragoste ca în filme: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea"

 

Mitică Popescu a făcut frigul în propria casă, în ultimele luni din viață

Chiar cu câteva zile înainte să se stingă din viață, marele maestru dezvăluia în cadrul unui interviu cum este supus gerului, chiar în propria locuință. Facturile s-au scumpit foarte mult în ultima vreme, iar căldura nu mai era „ca pe vremuri”, motiv pentru care actorul stătea îmbrăcat cu cât mai multe straturi de haine pe el, pentru a nu resimți prea tare frigul.

„Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri. E cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are. Nu se încălzește deloc în casă. Eu nu am calorifere. Am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura!

Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit. Am muncit în viață și în frig.”, a declarat Mitică Popescu recent, pentru Impact.ro.

Citește și: Dramele care i-au marcat viața actorului Mitică Popescu. A stat în închisoare și a fost îndepărtat din teatru

 

Ce pensie câștiga marele actor

În presă, s-a speculat de-a lungul timpului faptul că actorul ar avea un venit foarte mic, pe care se poate baza lunar. Mai concret, era vorba despre suma de 1.300 de lei lunar, ceea ce nu este adevărat, spunea actorul, în urmă cu ceva timp. Acesta nu se plângea deloc de veniturile sale, declarându-se a fi mulțumit de banii pe care îi primea pentru peste 50 de ani de activitate. 

”Nu este adevărat, nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei, plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist”, a declarat Mitică Popescu pentru playtech.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel